Brunsseissa parasta ovat ruokaa notkuvat pöydät, mutta myöskään virvokkeita ei kannata unohtaa. Tällä reseptillä valmistuva raikas drinkki kruunaa viikonloppuaamusi.
Viikonloppu lähestyy, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa asiaa kuin herkullinen brunssi. Runsas brunssipöytä kaipaa seurakseen jotain raikasta juotavaa. Jos mielesi tekee jotain vahvempaa kuin pelkästään kurkulla maustettua vettä, kokeile tätä Allt om matin reseptiä.
Aqua de Valencia on espanjalainen drinkki, jonka valmistuksessa tärkeässä osassa on herkullinen vastapuristettu appelsiinimehu. Jos et ole ginin ystävä, sen voi korvata myös vaalealla rommilla.
Aqua de Valencia (4 annosta)
4 appelsiinia
6 cl giniä
6 cl vodkaa
4 cocktailmarjaa
jäitä
noin 3 dl kuohuviiniä
Leikkaa puolikas appelsiini viipaleiksi.
Purista lopuista appelsiineista mehut – tarvitset yhteensä 2,5 dl. Sekoita kannussa mehu, gin ja vodka.
Laita appelsiinin viipaleet marjojen kanssa cocktailtikkuun ja täytä 4 lasia jäillä. Tasaa juoma kannusta laseihin ja täytä lasit vielä kuohuviinillä. Koristele cocktailtikulla.
Brunssitarjoiltaviksi kokeile esimerkiksi herkullista frittataa tai vaikkapa proteiinipitoista smoothieta.
Lähde: Allt om mat