Appelsiinimehun ja kuohuviinin yhdistelmä, eli Mimosa on monelle brunssin kohokohta. Jos kaipaat vaihtelua perinteisiin, kokeile aivan uusia makuyhdistelmiä.
Pääkuvan videolla baarimestari neuvoo kuusi helppoa drinkkiohjetta.
Klassikoitakin on lupa silloin tällöin päivittää, kuten esimerkiksi tässä Delishin vadelmaisessa Mimosa-ohjeessa on tehty. Vadelmasorbetin, liköörin ja roseekuohuviinin yhdistelmä on raikas ja ihanan pirteän värinen. Juoman valmistaminen on erittäin helppoa, eikä siihen mene kuin kymmenisen minuuttia.
Vadelmainen mimosa (4 annosta)
0,5 dl vadelmasorbettia
12 cl chambord-likööriä (tai esimerkiksi karhunvatukka- tai vadelmalikööriä)
1 pullo roseekuohuviiniä
0,5 dl rakeista sokeria lasien koristeluun
limelohko
vadelmia koristeluun
Levitä sokeri esimerkiksi lautasen päälle. Kostuta lasien reunat limeviipaleen avulla ja dippaa reunoja sokeriin. Aseta lusikallinen sorbettia jokaisen lasin pohjalle ja kaada sitten päälle likööri ja kuohuviini. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Kokeile myös: Herkullisen drinkin ei tarvitse olla monimutkainen: nämä kahden ainesosan cocktailit valmistuvat helposti myös kotona ja Houkutteleva cocktail-kannu viikonloppubrunssille
Lähde: Delish