Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koska olet viimeksi syönyt? Lapsuudesta tuttu herkku valmistuu nopeasti pienellä oikaisulla

vispipuuro
Tämä "vispipuuro" saa kuohkean rakenteensa munan valkuaisista. Puuron valmistukseen ei mene muutamaa minuuttia pidempään.Shutterstock
Julkaistu 04.03.2018 14:01
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vispipuurosta innoituksensa saanut herkku valmistuu minuuteissa. 

Munanvalkuaisesta saa Laitilan kanatarhan markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savolan mukaan helposti ja nopeasti luotua lapsuuden herkkua, vispipuuroa, jäljittelevän jälkiruoan. 

Perinteisen vispipuuron valmistus vaati melko paljon aikaa ja vaivaa aina puolukoiden keittämisestä lähtien. Tällä pienellä oikaisulla vispipuuro valmistukseen menee noin minuutti, sillä keittämistä ei tarvita lainkaan.

Ainekset vain blenderiin, ja hetkessä edessäsi on terveellinen jälkiruoka, aivan kuin lapsuudesta tuttu vispipuuro!

Tämä resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Laktoosittoman tai maidottoman jälkiruoan saat käyttämällä tavallisen maidon sijaan laktoositonta maitoa tai kasvismaitoa.

Melkein kuin vispipuuro

1 dl munanvalkuaista
1 dl maitoa
2 dl puolukoita
sokeria maun mukaan

Laita kaikki ainekset kaadetaan blenderiin ja koneen annetaan käydä noin puolen minuutin ajan. Kaada kulhoon ja tarjoile.

Artikkelia päivitetty 6.6. klo 14.41.

***

1:27img

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Superhelppo uuniriisipuuro-ohje – varma keino, jolla puuro ei pala tai kiehu yli!Paluu menneisyyteen: Superherkullista puuroa – tämän jokainen muistaa lapsuudestaan!Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän kouluruoan? Valmista itse nostalgista herkkua Paluu menneisyyteen: Aloita aamu tällä superterveellisellä puurolla!Uskomaton tapa valmistaa vispipuuroa – syntyy kuin itsestään

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton