Koska olet viimeksi syönyt? Lapsuudesta tuttu herkku valmistuu nopeasti pienellä oikaisulla

vispipuuro
Tämä "vispipuuro" saa kuohkean rakenteensa munan valkuaisista. Puuron valmistukseen ei mene muutamaa minuuttia pidempään. Shutterstock

Vispipuurosta innoituksensa saanut herkku valmistuu minuuteissa. 

Munanvalkuaisesta saa Laitilan kanatarhan markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savolan mukaan helposti ja nopeasti luotua lapsuuden herkkua, vispipuuroa, jäljittelevän jälkiruoan. 

Perinteisen vispipuuron valmistus vaati melko paljon aikaa ja vaivaa aina puolukoiden keittämisestä lähtien. Tällä pienellä oikaisulla vispipuuro valmistukseen menee noin minuutti, sillä keittämistä ei tarvita lainkaan.

Ainekset vain blenderiin, ja hetkessä edessäsi on terveellinen jälkiruoka, aivan kuin lapsuudesta tuttu vispipuuro!

Tämä resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Laktoosittoman tai maidottoman jälkiruoan saat käyttämällä tavallisen maidon sijaan laktoositonta maitoa tai kasvismaitoa.

Melkein kuin vispipuuro

1 dl munanvalkuaista
1 dl maitoa
2 dl puolukoita
sokeria maun mukaan

Laita kaikki ainekset kaadetaan blenderiin ja koneen annetaan käydä noin puolen minuutin ajan. Kaada kulhoon ja tarjoile.

Artikkelia päivitetty 6.6. klo 14.41.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.