Koska olet viimeksi syönyt? Lapsuudesta tuttu herkku valmistuu nopeasti pienellä oikaisulla
Vispipuurosta innoituksensa saanut herkku valmistuu minuuteissa.
Munanvalkuaisesta saa Laitilan kanatarhan markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savolan mukaan helposti ja nopeasti luotua lapsuuden herkkua, vispipuuroa, jäljittelevän jälkiruoan.
Perinteisen vispipuuron valmistus vaati melko paljon aikaa ja vaivaa aina puolukoiden keittämisestä lähtien. Tällä pienellä oikaisulla vispipuuro valmistukseen menee noin minuutti, sillä keittämistä ei tarvita lainkaan.
Ainekset vain blenderiin, ja hetkessä edessäsi on terveellinen jälkiruoka, aivan kuin lapsuudesta tuttu vispipuuro!
Tämä resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Laktoosittoman tai maidottoman jälkiruoan saat käyttämällä tavallisen maidon sijaan laktoositonta maitoa tai kasvismaitoa.
Melkein kuin vispipuuro
1 dl munanvalkuaista
1 dl maitoa
2 dl puolukoita
sokeria maun mukaan
Laita kaikki ainekset kaadetaan blenderiin ja koneen annetaan käydä noin puolen minuutin ajan. Kaada kulhoon ja tarjoile.
Artikkelia päivitetty 6.6. klo 14.41.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka