Näin Jamie Oliver tekee täydellisen kaurapuuron: "Haluan jakaa teille takuuvarman reseptin"
Televisiosta maailmanlaajuisesti tuttu kokki Jamie Oliver paljastaa tällä kertaa salat täydelliseen kaurapuuroon.
Oletko sinäkin puuroihmisiä? Kerroimme helmikuussa, ettää puuro on suomalaisten suosikkiaamiainen ja sisältää runsaasti terveyshyötyjä. Puuro on jo itsessään ravitsevaa, mutta moni täydentää sitä vielä pienellä proteiinilisällä ja esimerkiksi marjoilla.
Kaurapuuroa ylistää nyt myös rakastettu brittikokki Jamie Oliver. Oliver opastaa, miten tehdään erinomaista kaurapuuroa kotona, jotta aina ei tarvitsisi tyytyä pikapuuropusseihin.
– Teen täydellistä kaurapuuroa, koska kaikki rakastavat sitä. Haluan jakaa teille takuuvarman reseptin, Oliver aloittaa Facebookiin jakamalla videollaan.
Oliverin kaurapuuro valmistuu isossa kattilassa, miedolla lämmöllä ja isoista kaurahiutaleista. Oliverin mielestä isot kaurahiutaleet voittavat maullaan pikakaurahiutaleet.
Isot kaurahiutaleet valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauran jyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään ohuiksi hiutaleiksi.
Puuroon Oliver käyttää yhden ison mukillisen kaurahiutaleita ja kolme mukillista vettä sekä ripauksen suolaa. Sitten puuro kiehautetaan ja annetaan porista hiljalleen sekoitellen 10–15 minuutin ajan.
– Tässä vaiheessa joukkoon voi halutessaan lisätä hieman voita tai maitoa. Myös hunajaa tai sokeria voi laittaa puuron joukkoon. Puuron tulee olla paksua, mutta ei limaista.
Oliver vinkkaa myös useita tapoja tarjoilla kaurapuuroa, jotta aamiaisruokaan ei kyllästy. Yksi maustamisvinkeistä on fariinisokeri.
– Ripottele fariinisokeria kuuman kaurapuuron pinnalle ja anna olla hetki niin, että se karamellisoituu puuron pintaan.
Toiseen puuroon Oliver sekoittaa unikonsiemeniä, kookoshiutaleita, kanelia ja muussattua banaania.
Testaa myös suosittu paahdettu kaurapuuro:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"