Jauhelihaa voi pakastaa, mutta kuinka kauan tuote säilyy hyvänä kotipakastimessa?
Huomenta Suomessa keskusteltiin torstaina erilaisten raaka-aineiden säilönnästä.
Marttaliiton asiantuntija Niina Silanderin mukaan säilöntä ja omavaraisuus ovat trendejä, jotka toistuvat vuodesta toiseen.
– Joka kesä ja syksy meiltä kysytään paljon säilönnästä ja mielellään neuvomme.
Silander antoi lähetyksessä vinkit muun muassa mansikoiden pakastamiseen.
Lue myös: Mansikoiden pakastus: Tarvitseeko joukkoon lisätä sokeria?
Puheenaiheeksi nousi myös erilaisten lihojen pakastus ja niiden säilyvyys pakastimessa. Lihan säilyvyyteen pakkasessa vaikuttaa muun muassa sen rasvapitoisuus.
– Rasvan määrä vaikuttaa säilyvyyteen kaikista eniten. Toinen asia on, että jos liha on jauhettu, bakteerit ovat siinä pinnassa. Silloin, kun liha jauhetaan, rikotaan myös lihan rakenne. Silloin säilyvyys heikentyy.
Kuinka kauan pakastettu jauheliha sitten säilyy kotipakastimessa? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Lue myös: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran heinäkuussa 2023.