Kuitupommi, joka pitää nälän poissa – kokeile terveellistä aamupalaa!
Vitamiineja, kivennäisaineita sekä antioksidantteja täynnä oleva kotitekoinen mysli on helppo tehdä.
Kuitupitoinen ja terveellinen mysli kannattaa nauttia kesän tuoreiden marjojen sekä maustamattoman jogurtin kanssa. Kun yhdistät aamiaiseen vielä esimerkiksi keitetyn kananmunan, saat aamupalalta kuidun lisäksi myös riittävästi proteiinia.
Itse tehty mysli
1 litra mysliä
- 4 dl kaurahiutaleita
- 3 dl ruishiutaleita
- 1 dl vehnänalkioita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl kuivattuja aprikooseja
Tarjoiluun
- luonnonjogurttia
- marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kaura- ja ruishiutaleet sekä auringonkukansiemenet uunipannulle ja paahda 15 minuuttia. Jäähdytä.
2. Silppua aprikoosit karkeasti ja sekoita silppu paahdettujen hiutaleiden kanssa. Laita mysli isoon, kannelliseen lasipurkkiin. Ravista.
Hyödynnä tuoreita marjoja myös smoothiessa. Kokeile herkullista reseptiä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"