Valmista itse aamupalaksi mysliä, jonka raaka-aineet ovat erityisen terveellisiä.
Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua (WSOY) -kirjassa esitellään aamupalaresepti, joka päihittää terveellisyydessään monet tutut aamupalat. Herkullinen joulumysli valmistuu muun muassa kaurahiutaleista, pähkinöistä ja pellavansiemen rouheesta – ja tämän reseptin ilosanomaa voi jakaa jouluna antamalla herkullista mysliä lahjaksi läheisille.
Joulumysli
5 dl kaurahiutaleita
2 dl pähkinöitä rouhittuna
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookosjauhetta
3 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
2 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita
Sekoita isossa kulhossa kaikki muut ainekset kuivattuja marjoja lukuunottamatta. Levitä mysliseos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda sitä 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoittele mysliä paahtamisen aikana pari kertaa, ettei se pala. Sekoittele paahdetun myslin joukkoon marjat ja lusikoi seos puhtaaseen purkkiin. Ilahduta jotakuta jouluisella myslilahjalla!
Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)