Kuuluuko ananas pizzan päälle? Suomalaisilla selkeä mielipide kiistellystä asiasta
Kinkku on saanut väistyä suomalaisten uuden suosikkitäytteen, kanan tieltä.
Grandiosa kysyi pizzakansalta, mitkä kolme täytettä pizzan päällä kuuluu olla. Kyselyssä kärkeen nousivat tutut täytesuosikit, mutta myös uusi yllättäjä.
Samassa kyselyssä selvisi myös, mitä mieltä suomalaiset ovat kiistellystä täytteestä, ananaksesta.
Listalla vanhoja suosikkeja ja uusi tulokas
Grandiosa toteutti heinä–elokuussa 2017 kyselyn, jossa se kysyi suomalaisilta, millaisia täytteitä pizzassa kuuluu olla. Kyselyyn vastattiin valitsemalla kolme suosituinta täytettä. Kyselyyn vastasi 2054 pizzan ystävää.
Tasaväkisinä kärkeen pääsivät yhdistelmät mozzarella ja pesto sekä kana, homejuusto ja ananas.
LUE LISÄÄ ANANASKIISTASTA: Kuuluuko ananas pizzaan? Kiista klassikkokysymyksestä yltyy
Vastausten myötä saadut suosikkikäytteet olivat muuten ennustettavissa, mutta Grandiosan mukaan kanan suosio yllätti.
Vastausten perusteella voidaan myös sanoa, että kiistelty ananas kuuluu ainakin suomalaisten mielestä pizzan täytteeksi. Kiistan voi siis ainakin tämän kyselyn perusteella puhaltaa poikki.
Lähde: Orkla
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka