Monissa resepteissä lohkoperunat ja ranskalaiset suositellaan paistettavaksi upporasvassa, mutta tämä ei ole välttämättömyys. Rapea lopputulos on mahdollista saada aikaan myös uunissa paistamalla.
Moni meistä rakastaa ranskalaisia ja lohkoperunoita paitsi niiden herkullisuuden, myös niiden tuttuuden vuoksi. Vierailitpa sitten lähiravintolassasi tai kaukomailla, perunoiden rapeuteen ja vastustamattomaan tuoksuun voit aina luottaa.
Jos et ole vielä tähän mennessä päässyt kotikeittiössäsi yhtä hyvään lopputulokseen, et ole vielä kokeillut tätä nerokasta valmistustapaa, jolla saat perunoista ravintolatasoista herkkua ilman friteerauskeitintä tai uppopaistamista. Tämä resepti ei myöskään vaadi monimutkaisia ja aikaa vieviä valmistusmetodeja; tarvitset vain perunoita, oliiviöljyä ja suolaa.
Pienikin määrä öljyä ja suolaa riittää
Alkuperäisessä reseptissä luotetaan Yukon Gold -perunalajikkeeseen, mutta esimerkiksi Rosamunda- tai puikulaperunat sopivat tähän reseptiin loistavasti.
Leikkaa perunat samankokoisisi lohkoiksi ja asettele lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele perunalohkot pienellä määrällä oliiviöljyä ja paista uunissa noin 200 asteessa, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi.
Ripottele valmiiden ranskalaisten päälle hieman suolaa. Voit maustaa perunat vaihtelun vuoksi myös kuivatuilla yrteillä. Lopputuloksena edessäsi on päältä todella rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä perunalohkoja.
LUE MYÖS: Älä missään nimessä mikrota! Näin saat edellispäivän ranskalaiset maistumaan herkullisilta
Suolaa ja öljyä ei tarvita suuria määriä, joten näiden perunoiden voidaankin sanoa olevan melko terveellistä purtavaa.
Lähde: TheKitchn
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.