Kymmeniä ropposia vuosittain ahmiva Juha Mieto: Näin mämmi kuuluu syödä
Juha Mieto kertoi mielipiteensä siihen, kuinka mämmiä syödään oikeaoppisesti.
Maitoa, kermaa, sokeria vai vaniljakastiketta – minkä kanssa mämmin maku on parhaimmillaan? Hiihtolegenda Juha Mieto on paljastanut olevansa oikea mämmifanaatikko, ja mies kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa, milloin mämmin maku pääsee hänen mielestään parhaiten oikeuksiinsa.
– Sokuria laitetaan siihen ruokalusikalla suoraan ropehesta ja sinisen maidon kanssa minä sitä syön, Mieto kertoo.
Hiihtolegenda huomauttaa, että moni suosittelee tänä päivänä mämmin syömistä vaniljakastikkeen seurana. Kaupan makeat kastikkeet eivät kuitenkaan ole Miedon mieleen.
– Minä en tykkää niistä, enkä kermastakaan. Se on se sininen maito – se on minun makuuni! Mieto summaa.
Jokavuotiseen tapaansa hiihtolegenda on herkutellut jo valtavan määrän mämmiä – ennen kuin pääsiäisen pyhät ovat edes alkaneet.
– No tässä on kuule tullut huuhdeltua ulos jo yhdeksäntoista ropposta! Minulla on traditio, jonka mukaan pääsiäisen seudulla syödään yhteendä 40 ropposta ja neljä laitetaan pakkaseen juhannusta varten. Se on sellainen juhannuksen kohokohta, Mieto kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka