Moni ei tykkää perinteisistä jouluruoista. Lapsena en lainkaan kalasta. Monelle aikuiselle teettävät kaikki laatikot haasteita. Turvaksi on usein otettu lihapullat ja karjalanpaisti. Lihapullat voi myös maustaa hiukan jouluisemmiksi, jotta ei tarvitse aivan arkiruokaa syödä.
Neilikka maistuu joululle. Vielä kun pullataikinan mukaan laittaa siirappia ja sinappia, alkaa joulufiilis pursuta palleroistakin.
PS. Toimii yhtä lailla Lähi-idän makujen äärellä.
VINKKI! Tsekkaa myös muut, 21 lihapullareseptiä!
Neilikkaiset lihapullat
500 g sika-nauta-jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
0,5-1 dl korppujauhoja
0,5 dl maitoa
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl siirappia
1 rkl dijon-sinappia
0,5 tl neilikkaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
OHJE: Sulata hiukan voita paistinpannulla. Paista sipulisilppua muutama minuutti ja anna sipulin jäähtyä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista yksi koepulla voissa. Säädä maku sen pohjalta. Paista loput pullat erissä.