Lihapulliin voi tuoda uudenlaista twistiä maustamalla ne suolan ja pippurin lisäksi timjamilla.
Outi Väisäsen ja Elvi Ristan vastikään julkaistussa Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjassa (Readme.fi 2016) esitellään lihapullaresepti, johon kuivattu timjami tuo mausteiden saralla twistiä.
Jos perinteiseen lihapullareseptiin kaipaa vaihtelua, kannattaa kokeilla Väisäsen timjamilihapullien reseptiä. Resepti on yksi ruokakirjailijan omista suosikeista – ja jättämällä suolan pois se maistuu myös perheen pienimmille.
– Kirja on täynnä vauvavuotena kehittämiäni reseptejä, jotka helpottavat lapsiperheen ruokarumbaa, Väisänen kertoo.
Pehmeät timjamilihapullat
n. 20 kpl
600 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Lisäksi:
1 valkosipulisuolakurkku
VINKKI! Voit myös paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppuun taikinaan.
Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit myös tehdä vauvan pullista pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkku päälle.
Lähde: Outi Väisänen ja Elvi Rista: Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi (Readme.fi 2016)