Sain Poikain Parhailta kunnon glögilähetyksen ja lupasin keksiä niille jotain tavallista jännempää käyttöä esim. cocktaileissa tai ruoanlaitossa. Aluksi syntyi herkullinen, italiaishenkinen glögi, jossa makua tuo limoncellon sitruunaisuus.
Karsastin aluksi ideaa sekoittaa yhteen punaista glögiä ja limoncelloa. Sitten tajusin, että maustanhan punaviiniglögejä usein sitrushedelmillä sangriasta puhumattakaan. Pienellä jännityksellä glögi tulille ja oikein makoisaahan siitä tuli. Glögipohjaksi toimii mikä vain punainen tai vaalea glögi.
PS. Tsekkaa parit glögireseptit sekä glögi-kuohuviini
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
Limoncellolla maustettu glögi
2-3 hlölle
5 dl valmista glögiä (punaista tai vaaleaa)
0,75 dl limoncello
rosmariininoksa
1 sitruunan kuori ja mehu
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hissukseen. Anna hiljalleen hautua 15-30 min. Glögi ei saa kiehahtaa (haihtuu ne vähäisetkin voltit). Kaada glögille sopivaan lasiin ja tarjoile. Voit viimeistellä juoman sitruunaviipaleella.