Netissä käydään paraikaa kiivasta keskustelua Skittles-karkkien makumaailmasta; maistuvatko eriväriset karkit todella erilaisilta? Valmistajalla on tähän kysymykseen vastaus.
Videolla pääset kurkistamaan Turkinpippureiden valmistukseen.
Värikkäät hedelmänmakuiset Skittle-karkit ovat lähes kaikille tuttuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miltä nämä värikkäät makeiset loppupeleissä oikein maistuvat?
Karkkien takana olevan Mars Wrigley Confectionery -yhtiön mukaan Skittlesien viisi perusmakua ovat mansikka, vihreä omena, rypäle, sitruuna ja appelsiini. Delish-sivuston uutisen mukaan jokainen karkkimaku on pitkän tuotekehityksen tulosta, ja makujen kehittelystä vastaa kokonaisia tutkimus- ja kehitystiimejä.
Jokaisen karkipussin sisältö on erilainen
Vaikka makuja on erilaisia, karkin värikkäällä ulkopinnalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä maun kanssa. Karkit nimittäin saavat makumaailmansa jo ennen neljästä kuuteen tuntia kestävää värjäysprosessia.
Kun karkit on värjätty, ne sekoitetaan yhteen sekoitushihnalla ja pakataan pusseihin. On siis sattuman kauppaa, kuinka eri värit jakautuvat pusseihin.
LUE MYÖS: "Kyllähän se sieppaa" – miksi karkkipusseissa tuntuu aina olevan liian vähän omaa suosikkimakeista?
Karkkien makuvivahteet hyvin hienovaraisia
Valmistajan mukaan karkit käyvät läpi makutestin ennen värjäystä, jotta väri ei antaisi visuaalisia viitteitä mahdollisista makuvivahteista. Monet yhdistävät värimaailman voimakkaasti makuihin, ja valmistajan mukaan juuri tämän vuoksi kaikki ihmiset eivät erota sokkotestissä makuvivahteita toisistaan.
Tämä saattaa olla yksi selitys viime aikoina sosiaalisessa mediassa vilkkaana käyvään keskusteluun kyseisten karkkien makumaailmasta.
Moni somekäyttäjä on tullut omissa tutkimuksissaan siihen tulokseen, että kaikki Skittles-karkit maistuvat samoilta väristä riippumatta. Today-sivuston uutisen mukaan valmistaja on kiistänyt väitteet makujen yhtenäisyydestä ja korostaa makuvivahteiden olevan niin hienovaraisia, että ihmisillä voi olla vaikeuksia erottaa niitä toisistaan.
Makumaailma on siis pitkälti näkö- ja makuaistin yhteistyötä.