Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy maukas broileriruoka, joka maistuu niin arkena kuin juhlana.
Broilerin rintafileet mielletään usein arkisena, melko tylsänäkin ruokana. Kuivuus ja mauttomuus ovat kaukana tästä Little Spice Jar -bloggarin reseptistä, jonka salaisuus piilee yksinkertaisissa, mutta herkullisissa ainesosissa.
– Eniten tässä sitruunaisessa rosmariinibroilerissa rakastan sitä, että voit tehdä siitä niin yksinkertaisen tai hienon kuin haluat. Voit tarjoilla sen höyrytettyjen vihannesten tai kvinoan kera, bloggari Marzia kertoo luomastaan reseptistä.
Ruoan tekoa nopeuttaa paljon se, että broilereiden pinnalle valeltavan kastikkeen valmistukseen et tarvitse lainkaan kattilaa.
KOKEILE MYÖS: Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!
– En ole koskaan tehnyt mitään helpompaa: laita kaikki aineosat mikronkestävään mittakippoon ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Siinä se, bloggari kirjoittaa.
Sitruunainen rosmariinibroileri
4 broilerin rintafileetä
1 ¼ tl sitruunapippuria
3 rkl voita
3 rkl sitruunamehua
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¾ dl kanalientä
1 ¼ tl hienonnettua rosmariinia
1 ¼ tl hienonnettua paersiljaa
¼ tl kuivattuja chilihiutaleita
2 tl hunajaa
sitruunaviipaleita
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä 2 rkl voita, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, kanaliemi, hienonnetut yrtit, chilihiutaleet ja hunaja mikronkestävässä astiassa. Kuumenna mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia, kunnes voi on sulanut.
Mausta broilerinfileet sitruunapippurilla ja suolalla. Kuumenna laakea paistinpannu ja sulata siinä 1 rkl voita. Paista fileitä 2–3 minuuttia per puoli. Siirrä ruskistetut fileet uunivuokaan.
Kaada kastike broilerinfileiden päälle ja kypsennä uunissa 13–17 minuutin ajan, kunnes broilerit ovat kypsiä. Valele lihojen kastikkeella muutaman kerran paiston aikana.
Lähteet: Little Spice Jar, The Kitchn