Upota broilerin rintafileet tähän koukuttavaan valkosipuli-parmesaanikastikkeeseen.
The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan helppo arkiruokaohje broilerista. Ruokatoimittaja Kelli Foster kertoo broilerin rintafileiden olevan hänen monen suosikkiruokansa pohja arkena.
– Ne ovat niin hitsin monipuolisia. Ei ole melkein mitään, mitä tästä miedosta lihasta ei voisi tehdä. On olemassa kuitenkin yksi ruokalaji, jota teen muita useammin: tämä parmesaanikana, Kelli Foster kirjoittaa.
Ohjeessa ohueksi hakatut broilerin rintafileet paistetaan nopeasti pannulla ja aateloidaan "ylellisen kermaisella valkosipuli-parmesaanikastikkeella".
– Mikä parasta, tämä valmistuu ihan perusraaka-aineista noin puolessa tunnissa.
Helppo valkosipuli-parmesaanikanakastike
1 pieni (salotti)sipuli
6 valkosipulinkynttä
n. 30 g parmesaanijuustoa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
4 broilerin rintafilettä
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2,5 dl ruokakermaa
1,25 dl kanalientä
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Nypi lehtipersiljan oksista lehdet ja hienonna.
- Hakkaa broilerin rintafileet tarvittaessa hieman ohuemmaksi lihanuijan avulla (n. 1,25 cm paksuisiksi). Taputtele fileiden pinnat kuiviksi talouspaperilla ja mausta 1 teelusikallisella suolaa ja ¼ teelusikallisella mustapippuria.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista broilerinfileet (kaksi kerrallaan) kypsiksi. Siirrä valmiit fileet lautaselle.
- Pienennä hellalevyn lämpötilaa ja sulata voi pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetken. Lisää pannulle ruokakerma ja kanaliemi sekä loput suolasta (½ tl). Kiehauta ja jätä poreilemaan miedolla lämmöllä. Raasta parmesaanijuusto ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Palauta sitten broilerit lautaselta takaisin pannulle (jos lautaselle on valunut broilereista nestettä, kaada nekin pannulle). Anna kastikkeen tekeytyä hennosti poristen muutaman minuutin ajan.
- Viimeistele annos tuoreella lehtipersiljalla ja nauti esimerkiksi riisin kanssa.
Lue myös: "Äidin ysärikastike" ja muut takuuvarmat arjen kanaruoat – suomalaiset paljastavat parhaat hunajabroileritärppinsä
Lähde: The Kitchn
Videolla toinen arkiruokahitti: Lyonin kana. Oletko jo testannut?
2:08