Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!

shutterstock_1922741198
Testaa ylellistä kanakastiketta.Shutterstock
Julkaistu 17.02.2022 16:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Upota broilerin rintafileet tähän koukuttavaan valkosipuli-parmesaanikastikkeeseen.

The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan helppo arkiruokaohje broilerista. Ruokatoimittaja Kelli Foster kertoo broilerin rintafileiden olevan hänen monen suosikkiruokansa pohja arkena.

– Ne ovat niin hitsin monipuolisia. Ei ole melkein mitään, mitä tästä miedosta lihasta ei voisi tehdä. On olemassa kuitenkin yksi ruokalaji, jota teen muita useammin: tämä parmesaanikana, Kelli Foster kirjoittaa.

Ohjeessa ohueksi hakatut broilerin rintafileet paistetaan nopeasti pannulla ja aateloidaan "ylellisen kermaisella valkosipuli-parmesaanikastikkeella".

– Mikä parasta, tämä valmistuu ihan perusraaka-aineista noin puolessa tunnissa. 

Helppo valkosipuli-parmesaanikanakastike

1 pieni (salotti)sipuli
6 valkosipulinkynttä
n. 30 g parmesaanijuustoa 
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
4 broilerin rintafilettä
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2,5 dl ruokakermaa 

1,25 dl kanalientä

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Nypi lehtipersiljan oksista lehdet ja hienonna. 
  2. Hakkaa broilerin rintafileet tarvittaessa hieman ohuemmaksi lihanuijan avulla (n. 1,25 cm paksuisiksi). Taputtele fileiden pinnat kuiviksi talouspaperilla ja mausta 1 teelusikallisella suolaa ja ¼ teelusikallisella mustapippuria.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista broilerinfileet (kaksi kerrallaan) kypsiksi. Siirrä valmiit fileet lautaselle.
  4. Pienennä hellalevyn lämpötilaa ja sulata voi pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetken. Lisää pannulle ruokakerma ja kanaliemi sekä loput suolasta (½ tl). Kiehauta ja jätä poreilemaan miedolla lämmöllä. Raasta parmesaanijuusto ja lisää kastikkeen joukkoon.
  5. Palauta sitten broilerit lautaselta takaisin pannulle (jos lautaselle on valunut broilereista nestettä, kaada nekin pannulle). Anna kastikkeen tekeytyä hennosti poristen muutaman minuutin ajan.
  6. Viimeistele annos tuoreella lehtipersiljalla ja nauti esimerkiksi riisin kanssa. 

Lue myös: "Äidin ysärikastike" ja muut takuuvarmat arjen kanaruoat – suomalaiset paljastavat parhaat hunajabroileritärppinsä

Lähde: The Kitchn

Videolla toinen arkiruokahitti: Lyonin kana. Oletko jo testannut?

2:08img

Näin valmistuu Lyonin kana.

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka