Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ravintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissa

tikka masala intialainen ruoka
Mausteinen Tikka Masala lämmittää kylmänä syyspäivänä.Shutterstock
Julkaistu 01.12.2018 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Yksi intialaisravintoloiden tunnetuimmista ja rakastetuimmista ruoista valmistuu helposti myös kotikeittiössä. 

Chicken Tikka Masala on ravintoloiden suosikkiruoka, mutta toisin kuin moni kuvittelee, sen valmistu ei vaadi pitkiä haudutusaikoja tai monimutkaisia työvaiheita. Tämä ruoka valmistuu nimittäin pöytääsi jopa alle puolessa tunnissa!

Tikka Masalan ehtii siis hyvin pyöräyttää pöytään niin työpäivän kuin reippaan ulkoilulenkinkin jälkeen. 

Mausteisen kastikkeen kanssa tarjoillaan riisiä ja naan-leipää

Tikka Masala (6 annosta)

4 broilerin rintafileetä
1 rkl voita
2 rkl juustokuminaa
2 rkl paprikaa
1 ½ rkl korianteria
1 ½ tl kurkumaa
½ tl cayenne-pippuria
¼ tl suolaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan mehu
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl inkivääriä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1–1,5 dl kermaa
2 rkl öljyä

Kuutioi broilerinfileet. Sekoita mausteet keskenään pienessä kulhossa. Sekoita broileripalojen joukkoon puolet mausteseoksesta, jogurtti ja sitruunamehu. Anna broileripalojen maustua ja valmista sillä välin kastike.

Kuumenna pannu keskilämmöllä. Lisää pannulle voi, loput mausteet ja anna paistua noin 30 sekuntia. Kun mausteet alkavat tuoksua, lisää pannulle tomaattimurska ja kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kuumenna öljy laakealla pannulla. Pyyhi suurin osa marinadista pois ennen broilerien lisäämistä pannuun. Paista broilerinpalat kypsiksi. Lisää kastike broileripalojen sekaan ja nosta kastike tarjolle.

Resepti: DinnerthenDessert

Kokeile myös tätä broilerireseptiä:

3:54img

Korjaus 3.12.2018 klo 12.46 kumina vaihdettu juustokuminaksi. 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto