Milloin söit viimeksi? Kananmunakastike on retroruokien aatelia – näin teet klassikon superhelposti
Nappaa kaupasta pussillinen varhaisperunoita ja kokkaa niiden seuraksi legendaarista kananmunakastiketta. Katso videolta ohje kananmunakastikkeen valmistukseen.
Milloin sinä viimeksi söit tai teit herkullista kananmunakastiketta? Kesällä kananmunakastike sopii täydellisesti esimerkiksi uusien perunoiden makupariksi. Kastike on maistuu myös erilaisten kalaruokien kanssa.
Perinteisesti kananmunakastike valmistetaan jauhoihin suurustamalla. Kastikkeen koostumuksesta on olemassa parikin eri koulukuntaa: jotkut nauttivat kastikkeen isojen kananmunaviipaleiden kera, toiset haluavat munat pieniksi pilkottuina.
Kananmunakastike
2 rkl voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria
1/2 tl suolaa
(1/2 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä)
1. Sulata ja kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja pyöräytä ne voin sekaan.
2. Kaada maitoa hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
3. Paloittele keitetyt kananmunat ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
4. Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Viimeistele annos ruohosipulilla tai tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Piparijäätelö