Maukkaista kesäporkkanoista taiot hetkessä herkullisen alkuruoan tai grilliruoan lisukkeen.
Videolla Hans Välimäki kertoo urastaan Huomenta Suomen haastattelussa.
Kesällä kasvikset ja vihannekset ovat parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan niitä kannattaa pistellä poskeensa. Myös keittiömestari Hans Välimäki paljastaa syövänsä paljon vihanneksia, muun muassa maukkaita kesäporkkanoita.
Välimäen mukaan helppo ja yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi kesäruoka syntyy juuri näistä maistuvista porkkanoista, jotka glaseerataan ja viimeistellään yrteillä.
– Hyvin yksinkertainen ruoka, joka tulee grillissä aika kevyesti, Välimäki kertoo.
– Tässä yksinkertaisessa ruoassa kesäporkkanan maku pääsee oikeuksiinsa, mies lisää.
Toisin kuin yleensä porkkanoiden kohdalla, kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria. Voit jättää myös porkkanan päät paikoilleen tuomaan lautaselle väriä.
Grillattuja kesäporkkanoita ja rakuunamajoneesia
6–8 kesäporkkanaa
suolaa
pippuria
vettä porkkanoiden esikypsentämiseen
3–4 rkl voita
3–4 rkl sokeria
2 rkl sherryviinietikkaa
2 rkl rakuunaa (tuoretta)
limen raastettu kuori
2 limen mehu
valmiiksi paahdettua sipulia maun mukaan
5–6 ruokalusikallista hyvää majoneesia
2 rkl rakuunaa
(tlkka konjakkia)
tuoreita yrttejä koristeluun
Kiehauta porkkanat suolalla maustetussa vedessä siten, että ne hieman pehmenevät. Sulata pannulla sokeri ja lisää joukkoon voi sekä etikka. Kun ainekset kiehuvat, lisää joukkoon rakuunasilppu ja porkkanat. Pyöräitä, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Grillaa porkkanoita hetki kuumassa grillissä.
Tarjoile välittömästi rakuunalla ja konjakilla maustetun majoneesin kera. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja tuoreilla yrteillä.