Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohje

Kermaperunat resepti
Shutterstock

Kermaperunat ovat klassinen lisuke monelle liha- ja kalaruoalle. Televisiosta tutun huippukokki Tyler Florencen kermaperunoissa maistuu ihanasti yrttinen kerma. Helppoa reseptiä ylistetään Food Networkin ruokasivustolla maailman parhaaksi.

Ainekset

  • 3,5 dl kuohukermaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 vartta tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ tl muskottia (mieluiten tuoreesta pähkinästä raastettuna)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kermaperunat valmistuvat näin:

Annoksia: 6-8
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna kerma kattilassa sekoitellen laakerinlehtien, timjamin, hienonnetun valkosipulin, muskotin, suolan ja pippurin kanssa. Anna kiehahtaa (älä polta pohjaan), sammuta keittolevy ja jätä tekeytymään.
  3. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Voitele iso uunivuoka ja levitä perunat vuokaan. Raasta joukkoon hieman parmesaanijuustoa ja sekoita. 
  4. Siivilöi kermasta yrtit. Kaada kermaseos perunoiden päälle uunivuokaan. Raasta päälle loput parmesaanijuustosta ja mausta tuoreella timjamilla.
  5. Peitä uunivuoka foliolla, mutta jätä yksi kulma raolleen, jotta höyry pääsee ulos. Paista kermaperunoita uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Ota kermaperunat uunista. Anna kermaperunoiden levätä ja tekeytyä vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua .

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.