Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Milloin söit viimeksi? Legendaarinen jauheliharuoka on tuttu kouluruokalasta ja eineshyllystä – helppo valmistaa!

Kebakot kebab liha lihavarras
Milloin söit kebakkoja viimeksi?Shutterstock
Julkaistu 27.06.2021 17:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moni suomalainen muistaa tämän legendaarisen jauheliharuoan kouluajoilta tai kaupan eineshyllystä. Milloin sinä söit viimeksi kebakkoja?

Kun perisuomalainen jauheliharuoka kohtaa turkkilaisen kebabin, saadaan pitkulainen herkku nimeltä kebakot! Kebakot ovatkin kaikessa yksinkertaisuudessaan kuin lihapullia kebabvartaassa.

Kebakot tai kepakot voidaan valmistaa perinteisten lihapullien ohjeella, mutta ruokalaji voidaan maustaa myös hieman tavallista jauheliharuokaa eksoottisemmin.

Jos haluat kebakoista hieman kevyempiä, käytä naudanjauhelihan sijaan broilerinjauhelihaa.

Nappaa ohje: Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke

Lue myös: Minna Kuukan nerokas kokkauskikka – moni ei ole hoksannut korppujauhojen korviketta: "Löytyy vaikka mitä makuvaihtoehtoja"

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2017.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka