Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke

Julkaistu 16.08.2013 14:58

Iloisen keltaiset kantarellit taipuvat monenlaiseksi ruoaksi. Mehevä pekoni-kantarellilisäke on ruokaisa lisäke liha- ja kanaruoille. Jauhelihakebakot voit kypsentää grillissä, uunissa tai pannulla. Tämä annos sopii myös keliaakikolle.

2-4 annosta

  • 400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
  • 1 kesäsipuli varsineen tai 1 keltasipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä, maun mukaan
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 punainen chilipaprika hienonnettuna

Lisäksi

  • 4-8 puista varrastikkua
  • 175 g pekonia paloiteltuna
  • 1 nippu kesäsipulia varsineen hienonnettuna
  • 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • ½ l kantarelleja paloiteltuna
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kebakot valmistuvat näin:

  1. Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
  2. Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.
  3. Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.Pitkät varrastikut voit puolittaa.

Pekoni-kantarellilisäke:

  1. Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna. Paista kauttaaltaan.
  2. Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit, valkosipulinkynnet ja hetken päästä kantarellit.Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
  3. Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.Tarkista maku.
  4. Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit