Jauhelihakebakot ja pekoni-kantarellilisäke
Iloisen keltaiset kantarellit taipuvat monenlaiseksi ruoaksi. Mehevä pekoni-kantarellilisäke on ruokaisa lisäke liha- ja kanaruoille. Jauhelihakebakot voit kypsentää grillissä, uunissa tai pannulla. Tämä annos sopii myös keliaakikolle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
2-4 annosta
- 400 g jauhelihaa (nauta-sika, nauta tai riista)
- 1 kesäsipuli varsineen tai 1 keltasipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tl paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä, maun mukaan
- ½ tl suolaa
- 1 dl persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2 punainen chilipaprika hienonnettuna
Lisäksi
- 4-8 puista varrastikkua
- 175 g pekonia paloiteltuna
- 1 nippu kesäsipulia varsineen hienonnettuna
- 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- ½ l kantarelleja paloiteltuna
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kebakot valmistuvat näin:
- Laita kulhoon jauheliha, hienonnetut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikajauhe, suola, persilja ja chilipaprika. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jaa kahdeksaan osaan ja muotoile tangoiksi.
- Paista kebakot öljytyllä grilliparilalla, 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kuumassa pannussa rasvassa.
- Voit työntää varrastikut vasta kypsiin tankoihin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ne on helppo syödä.Pitkät varrastikut voit puolittaa.
Pekoni-kantarellilisäke:
- Laita pekonipalat kylmään pannuun ja kuumenna. Paista kauttaaltaan.
- Lisää joukkoon hienonnetut kesäsipulit, valkosipulinkynnet ja hetken päästä kantarellit.Isot kantarellit voit paloitella pienemmiksi.
- Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.Tarkista maku.
- Tarjoa kantarellilisäke mehevien kebakoiden seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku