Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Miten supersuositut Härkis ja nyhtis syntyivät? "Lähdettiin etsimään täydellistä proteiinia"

8:40img
Julkaistu 08.03.2017 13:00

MTV LIFESTYLE

Kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 7.3.2017.

Miten uusi elintarvike keksitään? Miten syntyy esimerkiksi ”kasvisjauhelihan” kaltainen tuote?

Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät.

Lue myös: Nyhtökauralle ja Härkikselle huikea haastaja: Uusi proteiinipommi, joka on kuin broileria!

– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvaa nyhtökauran syntyä.

Kehitys kesti kauan, koska tuotteeseen ei haluttu lisätä esimerkiksi selluloosaa. Tuotteen idea lähti omasta toiveesta ja halusta parantaa myös maailman oloja.

– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauhelija, Ollila kuvailee Härkiksen syntyä.

Tavoitteena oli ”jauhelihankaltainen” tuote, joka sopisi resepteihin lihan tilalle.

– Ensimmäisellä teknologilla ja reseptiikalla emme onnistuneet, Ollila paljastaa.

Miten tuotteen kehitys jatkuu? Onko uuden tuotteen kehittäminen valtava riski? Katso video ylhäältä!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio