Miten supersuositut Härkis ja nyhtis syntyivät? "Lähdettiin etsimään täydellistä proteiinia"

Kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 7.3.2017.

Miten uusi elintarvike keksitään? Miten syntyy esimerkiksi ”kasvisjauhelihan” kaltainen tuote?

Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät.

– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvaa nyhtökauran syntyä.

Kehitys kesti kauan, koska tuotteeseen ei haluttu lisätä esimerkiksi selluloosaa. Tuotteen idea lähti omasta toiveesta ja halusta parantaa myös maailman oloja.

– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauhelija, Ollila kuvailee Härkiksen syntyä.

Tavoitteena oli ”jauhelihankaltainen” tuote, joka sopisi resepteihin lihan tilalle.

– Ensimmäisellä teknologilla ja reseptiikalla emme onnistuneet, Ollila paljastaa.

Miten tuotteen kehitys jatkuu? Onko uuden tuotteen kehittäminen valtava riski? Katso video ylhäältä!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat