Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaa

9:08img
Kokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeesta.
Julkaistu 22.04.2024 17:30

Emmi Niiniaho

Suomalaisyritys kehitti proteiinin, jolla voi korvata esimerkiksi maidon tai kananmunan ja jota valmistetaan kaasufermentaation avulla – raaka-aineinaan ilma ja sähkö.

Suomalaisyritys Solar Foods on kehitellyt ennennäkemättömän tavan valmistaa ruokaa.

Solein-proteiini nimittäin syntyy kirjaimellisesti ilmasta bakteerien ja aurinkosähkön avulla, kuten MTV Uutiset kirjoitti jo vuonna 2020.

Nyt yritys on päässyt pisteeseen, jossa heidän kehittelemäänsä proteiinia on myynnissä jo Singaporessa ja tavoitteena on, että se pääsisi markkinoille myös Yhdysvalloissa tämän vuoden jouluksi. Euroopan Unionin alueen markkinoille proteiinin toivotaan pääsevän vuoden 2025 lopulla.

Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoi MTV Uutisille vuonna 2021, että Solein-proteiinia on tarkoitettu käytettävän ennemminkin ruokatuotteiden raaka-aineena kuin tuoda markkinoilla sellaisenaan.

Keittiömestari Miikka Manninen valmisti Huomenta Suomen lähetyksessä juontaja Niina Backmanille kolme annosta, joissa oltiin hyödynnetty Solein-proteiinia

– Siis tämähän on ihan taivaallista, Backman toteaa Solein-proteiinilla ryyditettyä kurpitsakeittoa maistaessaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten Solein-proteiini valmistetaan ja millaisissa ruoissa se keittiömestarin mukaan toimii erityisen hyvin.

Lue myös: Tutkimus selvitti, kannattaako lihapihvi korvata kasvisversiolla

Lue myös: Todella edullista! Arkiruoka sentinvenyttäjille valmistuu helposti

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka