Tiedätkö, mitä eroa on kivennäisvedellä ja vichyllä?
Hartwallin vesien tuotepäällikkö Heidi Päiväniemi kertoi Makuja.fi:lle, mitä eroa on kivennäisvedellä, vichyllä ja viime vuosina ruokakauppojen juomahyllyjä valloittaneilla vitamiinivesillä.
TIESITKÖ? Tänään juhlitaan Hartwallin 180 vuotta kestänyttä taivalta. Helmikuun 2. päivä vuonna 1836 Victor Hartwall sai toimiluvan kivennäisvesitehtaalle Helsingissä.
– Kivennäisvesillä tarkoitetaan vesiä, joihin on lisätty kivennäisaineita ja mahdollisesti myös makuaromeita, Päiväniemi kertoo.
– Vichy-vedet erottaa kivennäisvesistä siitä, että niissä on myös suolaa, Päiväniemi selventää.
Niin kutsutuille vitamiinivesille yhteistä on se, että niihin on lisätty kivennäisaineita. Lisäksi vitamiinivedet sisältävät vitamiineja usein vielä monipuolisemmin kuin kivennäisvedet.
Katso videolta, millaisen matkan tuttu kivennäisvesi kulkee tehtaalla päätyäkseen tuttuun pulloon!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.