MTV.fi:n suuri grillimakkaratesti täynnä yllätyksiä: "Onko tämä muka makkara?"

Makkaratesti makkarat
MTV

Alkavia kesälomia ja startannutta grillikautta silmällä pitäen MTV:n toimituksessa maisteltiin sokkona joukko perinteisiä grillimakkaroita.

MTV:n toimitus maisteli sokkona joukon klassisia grillimakkaroita, ja valitsi näiden joukosta suosikkinsa. Makutestiin valittiin seitsemäntoista perinteistä grillimakkaraa, joita ei ole maustettu erikoisin maustein. Testaajien joukossa oli sekä lihaisten että jauhoisempien makkaroiden ystäviä. Makkaroita arvioitiin kouluarvosanoin asteikolla 4–10.

Ykkössijan sokkomakutestissä saavutti Snellmanin Iivari-grillimakkara. Parhaaksi perinteiseksi grillimakkaraksi valikoidulle Iivarille annettujen arvosanojen keskiarvo oli 7,8. Testin voittajamakkara sai kehuja muun muassa tavalliseksi ja turvalliseksi luonnehditun makunsa ansiosta.

Toiselle sijalle makutestissä sijoittui HK:n klassikkotuote, Kabanossi Original. Kabanossille annettujen arvosanojen keskiarvo oli 7,5, ja klassikkomakkara keräsi kehuja niin ikään kaikille sopivan makunsa vuoksi.

Kolmossijan makutestissä nappasi Kivikylän Huiluntuhti grillimakkara, jolle annettujen arvosanojen keskiarvo oli 7,4. Huiluntuhtia kehuttiin lihaisan makuiseksi.

Makutestin TOP 3 -suosikit:

1. Snellman Iivari, lihapitoisuus: 84%
Arvosana: 7,8
– Tavallinen, turvallinen, jauhomainen, tuttu.
– Pehmeä, hieman savuinen – ja se on hyvä asia. Aika normi suoritus: ei petä, mutta ei säväytäkään.
– Nam. Aika jees. Ei liian suolainen, eikä jätä kalvoa kitalakeen.

2. HK Kabanossi Original, lihapitoisuus: 73%
Arvosana: 7,5
– Hyvä! Ostaisin tämän. Suosikkini!
– Vaatimaton. En keksi käyttöä. Rakenteesta pieni plussa.
– Hyvä maku. Varmaan miellyttää monia. Ei ärsytä.

3. Kivikylän Huiluntuhti grillimakkara, lihapitoisuus 87%
Arvosana: 7,4
– Tämä maistui tutulta. Hyvä koostumus ja ihan kiva maku.
– Lihaisa, mutta pienesti maistuva. Festareiden kamaa!
– Ihmeellisen pinkki väri. Koostumus ei miellytä. Liian "kova".

Kaikki makutestiin valitut tuotteet arvosteluineen:

Atria Hiillos grillimakkara, lihapitoisuus: 43%
Arvosana: 7,3

– Hyvä, mutta jauhoinen.
– Koostumus on löysä ja jauhoinen.
– Hyvä "jauhomakkara". Tykkään tosi paljon.

HK Camping Original, lihapitoisuus: 41%
Arvosana: 6,5
– Varsin jauhoinen, mutta sopivasta suolaisuudesta plussaa.
– Hieman jauhoinen, mauton. Perusmakkara. Tulee mieleen yksinäisen miehen juhannus.
– Pidin kovasti. "Jauhomakkara" makuuni. Tätä ostaisin itse!

Snellman Eetvartti, lihapitoisuus: 86%
Arvosana: 7,3
– Varsin lihaisan oloinen ja sopivan jämäkkä suutuntuma. Hyvä perusmakkara.
– Aika vetinen, jännä jälkimaku.
– Mehukas, mutta liian paljon rasvaa.

Atria Wilhelm perinteinen grillimakkara, lihapitoisuus: 77%
Arvosana: 7
– Tosi suolainen ja ryyninen, napsuu hampaissa.
– Veikeä, vähän erikoinen. Hyvä koostumus, pitkä jälkimaku. Tämä hyvä.
– Aluksi tuntui, että maku ei miellytä, mutta kyllä se sitten olikin ihan ok. Ei mikään lemppari, mutta maistuu.

Tukkijätkä grillimakkara, lihapitoisuus:88%
Arvosana: 7,1
– Maistuu maistetulta, ei hyvä.
– Vähän makea.
– Oikein maukas. Ei pahaa sanottavaa. Käy varmaan sekä jauhomakkaroiden että lihaisampien makkaroiden ystäville.

Kotimaista Lihaisa Grillimakkara, lihapitoisuus: 75%
Arvosana: 5,9
– Tavallinen ja turvallinen.
– Jättää hampaisiin metallisen "kuoren". Ei hyvä.
– Osastoa perusmakkara. Lihaisan oloinen, mutta maku ei vakuuta. Menee mökillä isolle sukujoukolle.

Pirkka grillimakkara, lihapitoisuus: 11%
Arvosana: 6,2
– Erinomainen, kuori maistuu hyvälle. Nostalginen, turvallinen, söisin toiste.
– Onko tämä muka makkara? Ei maistu makkaralta, vaan sahanpurulta mausteiden kera.
– Tästä makkarasta on vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa.

Chef Wotkin's Sörkän Grilleri grillimakkara, lihapitoisuus:73%
Arvosana: 7,3
– Tykkään koostumuksesta. Tässä on lihaa ja mausteita riittävästi.
– Jauhoinen ja suolainen, ei kovin hyvä makkara.
– Mitäänsanomaton, jäi nahkea olo hampaisiin.

Wigren Grillinysä grillimakkara,lihapitoisuus:
Arvosana: 6,7
– Pehmeä. Liian rasvainen, joku mauste häiritsee.
– Perusmakkaraa. Kuori maistuu ikävältä.
– Tiukkaa perusmakkaraa. Menee, muttei nouse massasta.

Lidl Grillimakkara, lihapitoisuus:12%
Arvosana: 6,3
– Tuhti, ei jauhoinen.
– Miellyttävän pehmeä pohjamaku. Vähän yllättävä.
– Tätä kyllä syö mielellään. Tosi maukas.

Grillimaisteri Grillimakkara, lihapitoisuus:49%
Arvosana: 6,9
– Erikoisin maku tässä joukossa. Ei lukeudu suosikkeihini.
– Ookoo perusmakkara. Ei herätä suuria tunteita.
– Hyvä, perus grillimakkara.

Pouttu Grillimakkara, lihapitoisuus:50%
Arvosana: 6,8
– Outo väri ja maku. Olisiko kalkkunaa?
– Turhan jauhoinen, mutta mukavasti maustettu.
– Hyvä rakenne, mutta kumimainen maku.

Pajuniemen Premium grillimakkara luomulihasta, lihapitoisuus:84%
Arvosana: 7,3
– Liian paljon pippuria ja rasvan maistaa. Muuten tämä olisi ok oluen kanssa.
– Ei täydellinen, mutta hyvä makkara. Tämä maistuisi mökin terassilla.
– Jauhoinen olemus, mutta sinällään syötävä. Menettelee.

Pirkka lihaisa grillimakkara, lihapitoisuus: 66%
Arvosana: 6,1
– Maukas, hyvä, helppo syödä.
– Jännä mauste. Vähän löysä koostumus.
– Jauhoinen ja suolainen.

Katso tunnelmia makkaratestistä videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.