MTV testasi: Kumpi maistuu paremmalta, itse tehty kuplavesi vai kaupan versio? Ennakkosuosikki lytättiin
MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston makutestissä vertailtiin sokkona kuplavesiä.
Erottaako kotitekoisen, hiilihapotuslaitteella valmistetun kuplaveden kaupan valmiista kivennäisvedestä? MTV:n makuraati testasi sokkona kolme eri juomaa ja arvioi, mikä niistä oli maultaan paras.
Makutestissä oli mukana Sodastreamilla valmistettu kuplavesi vahvimmalla hiilihapotusasteella, Hartwallin Vichy sekä S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkin hiilihapollinen lähdevesi.
Mitä eroa on vichylla ja kivennäisvedellä?
Kivennäisvesillä tarkoitetaan vesiä, joihin on lisätty kivennäisaineita ja mahdollisesti myös makuaromeita. Vichy-vedet erottaa kivennäisvesistä siitä, että niissä on myös suolaa
Vichy sopii vahvempaan makuun
Sekä Sodastreamilla tehtyä kuplavetta että S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkin hiilihapollista lähdevettä epäiltiin testaajien toimesta itse tehdyksi kuplavedeksi. Kukaan ei sen sijaan veikannut perinteisetä Hartwallin Vichya kotitekoiseksi.
Vichya ei suotta markkinoida "Suomen vahvin vesi" -mainoslauseella. MTV:n makuraadin mielestä juoman mausta tuli jopa hiukan negatiivisia mielleyhtymiä.
– Maistuu laimennetulta vatsalääkkeeltä, testiryhmän miespuolinen edustaja kommentoi.
– Tässä on kyllä hieman Samarinia muistuttava maku, toinen testaajista arvioi.
Vichy on siis selkeästi vahvan kivennäisveden ystävälle suunnattu juoma. Vichyyn on lisätty suolaa, toisin kuin hiilihapotettuuun lähdeveteen ja kivennäisvesiin.
Mikä juomista oli paras?
Makutestin suosikeiksi nousivat itse tehty kuplavesi sekä Kotimaista-tuotemerkin hiilihapotettu lähdevesi. Alla koostettuna raatilaisten arvioita juomista maistelujärjestyksessä.
Itse tehty kuplavesi (Sodastream)
– Ei lainkaan perinteistä kivennäisveden sivumakua, hieman tylsähkö maku. Tätä veikkaan Sodastreamilla tehdyksi.
– Paljon hiilihappoja, raikas. Paras janonsammuttaja. Paras kolmesta.
– Maultaan ehkä hieman ”kitkerämpi” kuin muut. Veikkaisin, että tämä on itse tehty.
– Raikas, sopivasti kuplia
– Raikas. Sopivan hapokas. Hapot eivät tunge läpi. Janonsammuttaja.
Hartwall Vichy
– Maistuu laimennetulta vatsalääkkeeltä. Liian vähän hiilihappoja omaan makuuni.
– Hapokas, maku ei jostain syystä miellytä. Jotenkin lattea. En joisi janoon. Huonoin kolmesta.
– Ehkä jollakin tapaa suolaisen makuinen. Mineraalit maistuvat?
– Todella suolainen, ei niin kupliva
– Jotenkin suolaisempi maku? Ei niin raikas. Kitkerämpi. En joisi janoon.
Kotimaista hiilihapollinen lähdevesi
– Tässäkin on hiilihappoja paljon. Maku aika keskiverto. Ei ihan niin raikas maku kuin ensimmäisessä, mutta sammuttanee janon. Olisiko tämä Sodastream?
– Hyvä, tavallinen kivennäisvesi. Sopivasti hiilihappoja. Tätä itse joisin mieluimmin.
– Raikas. Sitruunainen. Pistelee kielen kärjellä. Tätä voisi käyttää drinkkipohjana?
– Muistuttaa eniten tavallista vettä. Mielestäni huonoin kolmesta.
– Ei ihan niin suolainen ja hiilihappoinen. Olisiko tämä itse tehty vesi?
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"