Nappaa ammattilaisen vinkit airfryer-kokkaamiseen.
Airfryerit eli ilmafriteerauskeittimet ovat olleet suosittuja Suomessakin jo muutaman vuoden ajan. Airfryerilla voi valmistaa ruokaa nopeasti ja tehokkaasti – ja samalla säästää sähköä perinteiseen uuniin verrattuna.
Allt om mat -ruokasivuston asiantuntija Gunilla von Heland kertoo nyt parhaat airfryer-vinkkinsä.
Lue myös: Omistatko airfryerin? Virheet, joita laitteen kanssa ei kannata tehdä
Lisää hieman rasvaa
Vaikka airfryerissa voikin kypsentää ruokaa ilman rasvaa, kannataa sitä lisätä hieman tiettyihin ruokiin. Proteiinit, kuten liha, kana ja tofu kannattaa penslata öljyllä tai voilla ennen kypsennystä, niin lopputuloksesta tulee kauniimpi ja mehukkaampi.
Paneroidulle lihalle ja kalalle von Heland suosittelee öljyä spraypullossa.
Älä tunge liian täyteen, muista leivinpaperi
Ilman pitää päästä kiertämään airfryerissa, joten älä tunge laitetta liian täyteen ruokaa. Paista tuotteet tarvittaessa pienemmissä erissä.
Jos ruoasta irtoaa paljon rasvaa tai nesteitä, voi olla hyvä idea käyttää leivinpaperia tai aifryerin käyttöön varta vasten suunniteltua suojapaperia.
Muista tämä, kun paistat kasviksia tai perunoita
Gunilla von Helandin mukaan lähes kaikkia vihanneksia ja juureksia voi kypsentää airfryerissa. Tärkeää olisi muistaa paloitella ne melko samankokoisiksi viipaleiksi tai kuutioiksi, jotta osa ei pääse käristymään.
Erilaiset pakastetut perunatuotteet hän suosittelee myös valmistamaan airfryerissa. Ranskalaisista tai lohkoperunoista tulee airfryerissa todella hyviä ja kypsymisaika on usein alle puolet siitä, mitä tavallisessa uunissa.
– Paistettavat tuotteet on laitettava yhteen kerrokseen. Koria kannattaa välillä ravistella, kun teet ranskalaisia tai lohkoperunoita, von Heland muistuttaa.
Lue myös: Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"
Katso myös: Testaa airfryer-halloumia!
1:00
Lähde: Allt om mat