Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"
Näin uunijuureksista tulee taatusti maukkaita, lupaa kokki Kari Aihinen.
MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari Aihinen vinkkasi aiemmin, miten pääsiäisen ruokia voi kokata pienemmälläkin budjetilla. Kokki suositteli erityisesti miettimään sitä, kuinka paljon lihaa tarvitaan suhteessa kasviksiin.
– Kun kukkaron kautta mietitään, niin kannattaa pohtia paljonko pitää olla sitä kuuluisaa karitsaa versus lisukkeet, kuten vihannekset, juurekset ja kastikkeet, Aihinen muistutti.
Parhaita uunijuureksia helposti
Aihinen itse suosii pääsiäispöydässä helppoja, edullisia ja herkullisia uunijuureksia. Kapen uunijuuresten ohje on myös yksi MTV Uutisten Makuja-reseptipankin suosituimmista. Hän muistuttaa kotikokkeja tärkeästä ohjenuorasta uunijuuresten valmistuksessa.
– Ne kannattaa paahtaa ylikypsiksi, eli ei kannata analysoida sitä aikaa. Al dente -kypsyinen juures ei maistu miltään.
Kapen mukaan uunijuurekset vain paranevat, mitä kauemmin niiden antaa olla uunissa.
– En nyt tarkoita, että pitää paistaa 2,5 tuntia, mutta jos ohjeessa puhutaan 40 minuutista, niin voi hyvin pitää tunnin uunissa. Mitä paahtuneempia ja ylikypsempiä, niin sitä makeampia ja paremman makuisia ne ovat.
Uunijuureksiin saa helposti myös hyvää paistopintaan grillivastuksen avulla. Juuresten valmistaminen onnistuu kokin mukaan tarvittaessa myös airfryerilla.
– Onnistuu, mutta ei tule ihan samanlaisia juureksia, vaan vähän kuivempia. Normaalissa uunissa on kosteammat olosuhteet.
Nappaa ohje: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
Katso video: Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka