Marengista, kermavaahdosta ja marjoista koostuva pavlova on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta melko vaivattomasti valmistuva herkku.
Vaikka moni saattaa vierastaa marenkisen pavlovan valmistamista, se on loppupeleissä hyvin helppo valmistaa – kunhan malttaa mielensä. Paras lopputulos syntyy, kunhan marengin antaa kuivua rauhassa sammutetussa uunissa. Marengin voi hyvin jättää uuniin kuivumaan yöksi ja jättää jälkiruoan koristelemisen seuraavaan päivään.
Ennen marengin valmistamista kannattaa ottaa huomioon muutama onnistumisen kannalta oleellinen seikka. Ensinnäkin marengin valmistamiseen kannattaa aina käyttää huoneenlämpöisiä kananmunia, sillä kylmistä kananmunista ei synny hyvää vaahtoa.
Myös sokerilaadulla voi olla lopputuloksen kannalta hyvin suuri merkitys. Tässä reseptissä marengin valmistamiseen käytetään erikoishienoa sokeria, joka takaa ilmavan ja tasaisen lopputuloksen. Jos kyseistä sokerilaatua ei ole saatavilla, voit hyvin käyttää valmistukseen myös tavallista sokeria, mutta tässä tapauksessa marengin rakenne voi jäädä hieman karkeaksi.
Pavlova (8 annosta)
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
suolaa
2 1/3 dl erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
2 tl vakoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia
n. 5 dl kermavaahtoa
n. 5 dl marjoja
Esilämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita laakeassa kulhossa kananmunan valkuaiset ja suola ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sirottele vatkaamisen aikana vaahdon joukkoon sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Tähän menee noin 7 minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon myös vanilja-aromi, viinietikka ja maissitärkkelys.
Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon ja tee keskelle kuoppa. Nosta marenki uuniin ja pienennä lämpötilaa heti 120 asteeseen. Paista uunissa noin 1 h 15 min. Sammuta uuni ja anna marengin kovettua uunissa vähintään kahden tunnin ajan, mieluummin yön yli.
Siirrä jäähtynyt pavlova lautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla.
Lähde: Delish