Munkit voi tehdä airfryerilla! Liisan pikamunkkeihin tarvitaan vain muutama raaka-aine
Munkkien paistaminen onnistuu myös airfryerilla.
Perinteiset munkit kuuluvat suomalaisten vappuun. Näiden sokeristen herkkuleivonnaisten valmistaminen voi kuitenkin tuntua monista liian työläältä, ja munkkien paistaminen rasvassa voi jopa hieman pelottaa.
Munkkeja ei kuitenkaan ole mikään pakko valmistaa perinteisellä tavalla uppopaistamalla – niiden valmistaminen onnistuu nimittäin myös airfryerilla!
Airfryer-munkkeihin tarvitaan vain muutama raaka-aine
Koko Suomi leipoo -ohjelman vuonna 2014 voittanut leipuri Liisa Westerberg vinkkasi viime vuonna suositulla Instagram-tilillään ohjeen vapun pikamunkkeihin.
Liisa kertoo vapun nopeimpien munkkien valmistuvan airfryerissa vain muutamasta raaka-aineesta.
– Pikkumunkit voi dipata kinuski- tai suklaakastikkeeseen tai koostaa vaikka söpöiksi vartaiksi mansikoiden ja vaahtokarkkien kanssa. Laitoin taikinaan kardemummaa, mutta sitä voi maustaa myös vaikka limen tai sitruunan kuorella.
Westerberg jakaa nyt ohjeensa myös MTV Uutisten lukijoille.
Kokeile pikamunkkeja kotona: Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka