Tee itse simaa vapuksi – helppo ohje
Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä ja viileässä viikossa. Nappaa ohje!
Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä hyvin valmistaa vapuksi.
Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:
Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat
Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima
– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.
Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi.
Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen
Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku