Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tee itse simaa vapuksi – helppo ohje

sima_4_D8S8944-Edit
Sima kuuluu vappuun! Nappaa perinteinen ja helppo ohje. Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 22.04.2023 16:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä ja viileässä viikossa. Nappaa ohje!

Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä hyvin valmistaa vapuksi.

Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:

Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat

Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.

Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi. 

Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen

Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:

0:52img

Nappaa ohje parhaisiin vappumunkkeihin.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.

Tuoreimmat aiheesta

Sima