Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
Koko Suomi leipoo -ohjelman vuonna 2014 voittanut, Makeaa-leivontablogia pitävä Liisa Westerberg vinkkaa ohjeen helppoihin airfryer-munkkeihin. Ohje on Liisan Instagram-tililtä.
- Annosmäärä: 12 kappaletta
Ainekset
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl (300 g) kreikkalaista jogurttia
Lisäksi
- Öljyä air fryeriin
- voita munkkien voiteluun
- sokeria viimeistelyyn
- kinuski- ja suklaakastiketta tarjoiluun
Valmistusohje
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma kulhoon ja sekoita.
- Lisää jogurtti ja vaivaa tasaiseksi (älä vaivaa liikaa, että munkit kohoavat hyvin).
- Ota taikinasta lusikalla paloja ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi.
- Paista kahdessa erässä kevyesti öljytyssä air fryerin korissa 200 asteessa noin 11 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken, voitele ja pyörittele sokerissa.
Ohje ja kuva: Liisa Westerberg/Instagram
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti