Näin selvität helposti, onko ostamasi Kinder-muna turvallinen syödä
Ruokavirastosta tiedotetaan nyt, miten Kinder-munista voi helposti selvittää niiden valmistusmaan. Ainoastaan Belgian tehtaalla valmistettuja Kinder-munia on vedetty myynnistä.
Ruokavirasto on aikaisemmin tiedottanut Ferrero Scandinavia AB:n markkinoimien Kinder-tuotteiden takaisinvedosta. Asiasta kerrottiin myös MTV Uutisten sivuilla. Belgialaisella tehtaalla valmistettuihin Kinder-muniin on liitetty salmonellaepäilyjä ympäri Eurooppaa. Tuotteet on vedetty markkinoilta.
Ruokavirastolta muistutus: Suomessa myynnissä myös "turvallisia" Kinder-munia
Nyt Ruokavirasto muistuttaa, että Kinder-tuotteita valmistetaan myös muissa Ferreron tehtaissa.
– Näihin tuotteisiin ei ole liitetty samanlaisia epäilyjä, vaan tuotteet ovat saaneet olla myynnissä tavalliseen tapaan. Suomessa on markkinoilla ainakin Ferreron Puolan tehtaalla valmistettuja Kinder-tuotteita, Ruokavirastosta todetaan tiedotteessa.
Näin selvität, onko Kinder-muna "turvallinen syödä"
Forssalainen Oy Scandic Trading House Ltd on ollut yhteydessä Ruokavirastoon ja kertonut, miten kuluttaja voi helposti selvittää, onko tuote valmistettu Puolassa ja näin turvallinen syötäväksi. Selvitystapoja on kaksi:
1. Tarkista valmistusmaa
Puolassa valmistetussa tuotteessa valmistuspaikka (Warszawa, Polonia) on merkitty selvästi.
2. Erilainen päiväysmerkinnän tyyli ja väri
Päiväysmerkinnän tyyli ja väri on eri kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa. Puolassa valmistetun tuotteen päiväysmerkintä on oranssilla pohjalla oleva valkoinen teksti. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.
Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.
Lähde: Ruokavirasto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"