Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinder-suklaiden takaisinveto laajenee uusiin tuotteisiin – salmonellan lähteeksi epäilty tehdas suljettu

kinder_takaisinveto
Shutterstock/Ferrero Scandinavia AB
Julkaistu 09.04.2022 10:47

Krista Rastamo

krista.rastamo@mtv.fi

Kinder-tuotteiden takaisinveto laajenee useisiin myynnissä oleviin tuotteisiin.

Ferrero Scandinavia AB kertoo toteuttavansa välittömän takaisinvedon kaikille Belgiassa tuotetuille tuotantoerille.

Lue myös: Kinder-suklaamunien salmonellakohu paisuu – Ruotsissakin jättimäinen takaisinveto: "Tuotteita ei tule syödä"

Takaisinveto koskee seuraavia tuotteita: Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g and Kinder Schoko-bons.

Takaisinvedon piirissä ovat ainoastaan Belgiassa Arlonin tehtaalla valmistetut tuotteet.

Kuluttajia pyydetään huomioimaan tuotteen EAN-koodi, joka löytyy pakkauksesta tai kääreestä. Tuotteissa todennäköisesti myös mainitaan markkinoija Ferrero Scandinavia AB.

Kinder, takaisinveto 9.4.

Lue myös: Belgia määräsi suljettavaksi salmonellan lähteeksi epäillyn Kinder-suklaatehtaan

Belgian viranomaiset määräsivät eilen perjantaina Kinder-suklaata valmistavan tehtaan suljettavaksi. Sen epäillään olevan alkulähde useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa paljastuneille salmonellatapauksille.

Elintarviketurvallisuusvirasto AFSCA määräsi myös takaisinvedon kaikille tehtaan valmistamille tuotteille.

Virasto kertoi, että toimiin ryhdyttiin, koska tehtaan omistavan italialaisen makeisjätti Ferreron antamat vastaukset olivat olleet puutteellisia.

Kinder-yllätysmuniin on liitetty salmonellaepäilyjä esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Irlannissa, Hollannissa ja Ruotsissa.

Salmonellatapauksia on todettu ympäri Eurooppaa jo yli 130 ja suurin osa sairastuneista on lapsia.

Lue myös: Ruokavirasto MTV Uutisille: Kinder-munia vedetään myynnistä myös Suomessa

Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.

1:17img

Salmonellat ovat yleisiä, eläinten kantamia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa suolisto- ja yleisinfektioita. Videolla lisää aiheesta. Lähteet: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Ruokavirasto ja Terveyskirjasto.

Tuoreimmat aiheesta

Takaisinvedot