Näin sinun täytyy syödä aamulla, jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa
Päivän ensimmäisen aterian avulla pystyt todella vaikuttamaan siihen, miten painonpudotusurakkasi onnistuu päivän aikana.
Hyvinvointisivusto Fitsugar pyysi kahta ravitsemusterapeuttia paljastamaan täydellisen aamupalan yhtälön: kuinka paljon ja millaisia raaka-aineita aamupalassa tulee olla, jotta se auttaa laihtumaan? Ja tässä se on:
Jos haluat laihtua, pidättäydy aamupalalla lähempänä 300 kilokaloria - jos tarkoituksesi on ylläpitää painoa, tähtää 400 kilokaloriin. Kaikki hiilihydraatit eivät suinkaan ole laihduttajan vihollisia, joten niitäkin tulee nauttia runsaasti aamiaisella. Vältä prosessoituja vaaleita jauhoja ja syö hiilihydraattisi marjoina, hedelminä ja täysjyvänä. Näistä hiilihydraateista saat myös luonnollisia sokereita. Lisättyä sokeria kannattaa välttää. Muista riittävä kuidun- ja proteiininsaanti. Hyviä rasvoja saat esimerkiksi pähkinöistä!
Milloin aamupala kannattaa syödä?
Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan aamiainen pitäisi syödä 30-60 minuuttia heräämisestä. Jos et millään saa syötyä runsasta aamiaista näin nopeasti, jaa annos kahtia ja syö se kahdessa osassa: ensimmäinen puolikas puoli tuntia heräämisestä ja toinen 1,5 tuntia myöhemmin. Tämä sääntö toimii myös silloin, jos tykkäät treenata aamuisin, mutta et halua urheilla tyhjällä vatsalla.
Lähde: Fitsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku