Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea, kevyt ja herkullinen – somessa ihmiset hurmannut risotto on keventäjän unelmaruokaa

sienirisotto kukkakaaliriisi
Kukkakaaliriisi on maistuva ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle riisille. Shutterstock
Julkaistu 09.04.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vihanneksia pursuava risotto on paitsi kevyt ja terveellinen, myös äärettömän maistuva ruoka, jonka valmistuu alle puolessa tunnissa. 

Pestopasta pelastaa kiireisen arjen. Herkullisen peston reseptin löydät videolta. 

Sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia ihmisiä ihastuttanut risottoresepti ei teknisesti ottaen ole risotto lainkaan. Tähän vihanneksia pursuavaan ruokaan käytetään nimittäin riisin sijasta vitamiineja pursuavaa kukkakaalia. 

Vaikka tämä Pinterestissä paljon huomiota saanut resepti ei sisällä yhtä ainoata riisinjyvää, monen mielestä lopputulos on maukkaampi ja herkullisempi kuin perinteinen risotto.

Kun valmistat kukkakaalin risoton tapaan lisäämällä joukkoon liha- tai kasvislientä, sieniä ja sipulia, saat hetkessä eteesi rakenteeltaan kermaisen, mutta klassista risottoa kevyemmän annoksen. Hyvä puoli reseptissä on myös se, että kukkakaaliriisin kypsentäminen vie huomattavasti tavallista risottoriisiä vähemmän aikaa.

kukkakaal iriisi

Kukkakaalista valmistuu helposti kevyt "riisi". 

Sienirisotto kukkakaaliriisistä (4 annosta)

1 iso kukkakaali
1 tl (kookos)öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ¼ dl lihalientä
340 g herkkusieniä
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja aja blenderissä tasaiseksi, koostumukseltaan riisimäiseksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, viipaloidut sienet ja paista, kunnes sienet ovat paistuneet molemmilta puolin kullanruskeiksi.

Lisää pannulle riisimäiseksi ajettu kukkakaali, lihaliemi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes kukkakaali on kypsynyt. Varo kypsentämästä liikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Lähteet: TheKitchn, Paleohacks

Tuoreimmat aiheesta

Risotto