Kokkisota-kausi lähenee loppuaan. Viimeisessä jaksossa herkkuruokia valmistavat Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.
Kokkisota-kauden viimeisessä jaksossa keittiöihin saapuvat näyttelijä-juontaja Susanna Laine sekä autourheilija Emma Kimiläinen. Kokkeina nähdään Linnea Vihonen ja Sirly Ylläsjärki.
Katso tästä jakson herkulliset reseptit!
Pikatehtävän raaka-aineet:
-viiriäisenmunia
-corn flakeseja
-vadelmia
-savustettu kasvisleikkele
-verigreippi
-perusraaka-aineet
Pikatehtävä vihreä keittiö / Linnea
Amuse bouche
Riko viiriäisenmuna pienen stanssin sisälle rypsiöljyssä pannulle kypsymään. Mausta sormisuolalla.
Soseuta vadelmat ja paseeraa sose siivilän läpi.
Leikkaa kasvisleikkeleestä pieniä paloja ja leivitä ne vehnäjauhoissa, viiriäisenmunassa ja murskatuissa corn flakeseissa. Kypsytä leivitetyt kasvisleikkelepalaset pannulla.
Asettele viiriäisenmuna lautaselle ja laita kasvisleikkele sen päälle. Lisää annokseen paseerattua vadelmaa ja tuoreita vadelmia. Koristele verigreippisiivulla ja tuoreella timjamilla.
Punainen keittiö / Sirly
Kaksi välitervehdystä
1. Murskaa ½ dl corn flakeseja 2 desilitraan maitoa. Siivilöi maissihiutaleet pois. Lisää siivilöityyn maitoon 1 rkl hunajaa, 2 rkl vadelmia ja loraus greipin mehua. Soseuta ainekset blenderissä.
Paahda corn flakeseja pannulla.
Asettele seos kippoon ja lisää päälle paahdettuja maissihiutaleita ja vadelmia.
2. Keitä 2 viiriäisenmunaa.
Paahda kasvisleikkele pannulla ja leikkaa se viipaleiksi.
Sekoita creme fraicheen verigreipin mehua, hienonnettua persiljaa, suolaa ja pippuria.
Asettele lautaselle puoliksi leikatut viiriäisen munat ja creme fraiche ja ripottele päälle paahdettuja kasvisleikkeleviipaleita. Viimeistele persiljalla.
Päätehtävä vihreä keittiö / Sirly ja Susanna Laine
Raaka-aineet:
-punaisia linssejä
-paksoi
-vihreitä viinirypäleitä
-burrata mozzarella
-voisilmäpullapitko
-mascarpone
-perusraaka-aineet
Linssirisotto
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää pannulle siivilässä huuhdeltu linssi ja jatka kuullottamista. Lisää valkoviiniä ja keitä. Lisää kanalientä ja hauduttele pikkuhiljaa lientä lisäten. Kun linssi on kypsää, lisää nokare mascarponea ja loraus kermaa. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja persiljalla ja tarjoile välittömästi. Koristele timjamilla.
Mozzarellasalaatti
Suikaloi paksoi ja puolita viinirypäleet. Valmista vinaigrettekastike sekoittamalla valkoviinietikka, oliiviöljyä, vaahterasiirappia, suolaa ja pippuria. Sekoita paksoisuikaleet ja viinirypäleet vinaigretessä.
Asettele salaatti lautaselle ja laita päälle kokonainen burrata mozzarella. Viimeistele basilikanlehdillä.
Köyhiä ritareita ja mascarponevaahto
Stanssaa pullapitkosta pyöreän muotoisia paloja. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää siihen maitoa ja sokeria. Kasta palat munamaidossa ja paista voissa ja vaahterasiirapissa molemmin puolin.
Valmista vaahto vatkaamalla 1,5 dl kermaa ja sekoittamalla siihen 2 rkl mascarponea ja sokeria.
Asettele köyhät ritarit lautaselle ja laita mascarponevaahto päälle. Viimeistele puolitetuilla viinirypäleillä.
Päätehtävä punainen keittiö / Linnea ja Emma Kimiläinen
Raaka-aineet:
-kampasimpukoita
-kookoskerma
-kumkvatteja
-minttua
-Elovena-pikakaurahiutaleita
-shiso
-perusraaka-aineet
Kevyesti savustettu kampasimpukka
Puolita kampasimpukat keskeltä ohuiksi. Tee kampasimpukoille savustuskattila laittamalla ison kattilan pohjalle jokin koroke, esimerkiksi kippo väärinpäin tai lasi. Laita kampasimpukat astiaan ja korokkeen päälle niin, että kansi mahtuu kiinni. Laita kattilan reunoille runsaasti rosmariinia ja minttua varsineen päivineen. Liekitä kaasupolttimella yrttejä niin, että kattila savustuu, ja laita nopeasti kansi päälle.
Ota kampasimpukat savustuskattilasta pois. Lorauta päälle kumkvatista puristettua mehua ja tummaa seesamiöljyä. Mausta kevyellä suolalla. Anna simpukoiden hetken marinoitua hapossa.
Lisää kampasimpukoiden päälle vielä kumkvattiviipaleita ja shisoa ja tarjoile.
Kampasimpukoita suolaisessa puurossa
Paista kampasimpukat voissa. Tee puuro sekoittamalla 1 ps pikakaurahiutaleita 2 desilitraan kookosmaitoa ja 1 desilitraan vettä. Keitä puuro ja mausta se riisiviinietikalla, soijalla ja hienonnetulla shisolla.
Laita puuro kippoon ja kampasimpukat päälle. Viimeistele raastetulla kumkvatinkuorella.
Kookoskermavaahto ja pehmeä krokantti
Vatkaa kermaa, kookoskermaa, hunajaa ja raastettua kumkvatinkuorta.
Tee krokantti sekoittamalla 1 rkl vettä, 1 dl fariinisokeria, 1 pussi kaurahiutaleita ja hienonnettua kumkvattia. Sulata voi kattilassa ja lisää ainekset sinne. Keitä seosta koko ajan sekoittaen. Asettele seos leivinpaperin päälle vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään.
Asettele annos lautaselle laittamalla kookoskermavaahto shisolehtien päälle. Murenna krokanttia pinnalle ja viimeistele raastetulla kumkvatinkuorella.