"Nuudelihäirintä” kuriin – japanilainen keksintö peittää hörpinnän äänet
Länsimaiset turistit myllertävät japanilaista ruokakulttuuria. Aiemmin nuudelit olivat työnväen kursailematonta ruokaa, jonka syömisessä ei ollut tapana hienostella. Nyt asia on kuitenkin toisin.
Japanilaiset tuntuvat huolestuneen perin suomalaiseen tapaan siitä, mitä muut heistä ajattelevat. Länsimaisten turistien reaktiot perinteiseen japanilaiseen ryystävään ja maiskuttelevaan nuudelinsyöntiin ovat kehittäneet kieleen jopa uuden sanan: nuudelihäirintä (japaniksi nuuhara), kertoo Kotaku-sivusto.
Ääntelyä peittämään on nyt kehitty elektroninen haarukka, joka tunnistaa ja peittää hörpinnän, uutisoi muun muassa Eater-sivusto. Tuotteen kehitellyt Nissin-nuudelifirma valmistaa tuotteita vain rajoitetun erän, ja myy älyhaarukoitaan yli satasen hintaan.
Mainosvideolla pöydän eteen nuudelikuppiensa kanssa asettautuneet ei-japanilaiset ihmiset häiriintyvät japanilaisen miehen hörpinnästä niin että kulmat kohoavat. Testattuaan älyaterinta saman syömistaktiikan yhteydessä yllättynyt hymy nousee niin syöjän kuin seuralaisten kasvoille: ryystämisen ääni häviää kuin nuudeli suuhun.
Voi asettaa kyseenalaiseksi, pitääkö ”nuudelihäirinnästä” oikeasti ottaa hernettä nenään. Hörpintä-äänet peittävä haarukka on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin länsimaisempien syömistapojen opettelu. Ryystäminen nimittäin auttaa jäähdyttämään kuumia nuudeleita ja saa ne maistumaan jopa paremmalta. Nenäonteloiden avautuessa ruoan tuoksu nimittäin aistitaan paremmin, kertoo Kotaku.
Nuudelihäirinnästä on uutisoinut myös Nyt.
Tältä näyttää uusi keksintö:
Lähteet: Eater, Kotaku, Daily Mail
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"