Nyt on mahtava pikapizza! Unohda tomaattikastike – tässä on tämän joulun hittiherkku
Tuunasimme perinteisen pizzan jouluisaksi versioksi. Katso videolta, miten joulupizza syntyy nopeasti herkullisista raaka-aineista.
HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho näyttää videolla, miten perinteisesta pizzasta saa kertaheitolla jouluversion.
Todellisen pikapizzan tästä saa, kun käyttää itse tehdyn pizzataikinan sijaan valmista, rieskamaista pizzapohjaa.
Tomaattikastike korvataan joulupizzassa omenamarmeladilla ja tavallisen juustoraasteen lisäksi pizza maustetaan sinihomejuustolla, esimerkiksi Auralla.
Kinkkuna voi käyttää melkein mitä tahansa leikkelettä tai sitten joulukinkun jämiä. Videon pizza valmistuu kylmäsavustetusta palermonpossusta.
Joulupizza
1 valmis pizzapohja
Noin 50 g suikaloitua kinkkuleikkelettä/joulukinkkua/
3 rkl omenamarmeladia
50 g juustoraastetta
50 g sinihomejuustoa murennettuna
1 oksa rosmariinia revittynä
Levitä valmiin pizzapohjan päälle omenamarmeladia. Lisää sitten suikaloitu kinkku, juustoraaste, murennettu sinihomejuusto ja oksa rosmariinia revittynä. Paista 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"