Kananmuna on todella trendiruokaa ja sitä voi nauttia monessa muodossa aamiaispöydässä – jopa puuron seassa!
Munapuuro on kaurapuuron ja kananmunan täydellinen yhdistelmä, joka sopii aamiaiselle.
Kokki Pipsa Hurmerinta esittelee teoksessaan Pipsan keittokirja pienille ihmisille (Tammi 2015) reseptin, jossa yhdistyvät puuro ja kananmunat. Kokeile munapuuron oivallista ja helppoa reseptiä vaikka aamiaisella.
Pipsa Hurmerinnan munapuuro
3 dl vettä tai täysmaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 tl öljyä tai voita
Lämmitä neste melkein kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja keitä sekoittaen välillä, kunnes puuro on melkein valmista, mutta vielä aika löysää.
Lisää kananmuna puuron sekaan ja sekoita vispilällä. Kananmuna saostaa puuron tehokkaasti.
Anna puuron kuplahtaa muutaman kerran ja ota pois liedeltä.
Sekoita valmiiseen puuroon voi tai öljy.
Lähde: Pipsa Hurmerinta: Pipsan keittokirja pienille ihmisille (Tammi 2015)
***
4:04