Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen tuoreessa Suomalainen drinkki -kirjassa (Tammi 2017) esitellään myös menneiden vuosikymmenten juomahittejä.
Uutuuskirjassa Suomalainen drinkki käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen.
Mukana teoksessa on myös todelliset klassikot: muistatko sinä vielä legendaariset juomat, Sinisen enkelin ja Ampiaisen?
Sininen enkeli
2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
Spriteä
Jääpaloja
Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka
Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Spritellä ja sekoita lusikalla. Koristele.
Ampiainen
2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
Ginger alea
Jääpaloja
Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka
Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Ginger Alella ja sekoita lusikalla. Koristele.
Läjde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.