Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nyt retroillaan! Muistatko vielä Sinisen enkelin ja Ampiaisen? Helppo valmistaa kotona

Sininen Enkeli Ampiainen
Kumman sinä valitsisit: Sinisen enkelin vai Ampiaisen?Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)
Julkaistu 07.04.2017 17:30
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jarkko Issukan ja Mikko Koskisen tuoreessa Suomalainen drinkki -kirjassa (Tammi 2017) esitellään myös menneiden vuosikymmenten juomahittejä.

Uutuuskirjassa Suomalainen drinkki käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen

Mukana teoksessa on myös todelliset klassikot: muistatko sinä vielä legendaariset juomat, Sinisen enkelin ja Ampiaisen? 

Sininen enkeli

2 cl vodkaa
2 cl Parfait Amour -likööriä
Spriteä 
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Spritellä ja sekoita lusikalla. Koristele.

Ampiainen

2 cl vodkaa
2 cl banaanilikööriä
Ginger alea
Jääpaloja

Lasi: Pitkä lasi
Koristeluun: Appelsiinia, kirsikka

Mittaa alkoholit pitkään lasiin ja täytä lasi jäillä. Pidennä juoma Ginger Alella ja sekoita lusikalla. Koristele.

Läjde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Retro