Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä – muistatko nämä koulun kotitaloustunnilta?
Moni muistaa varmasti koulun kotitaloustunneilta klassisten teeleipien reseptin. Leivo retroherkkua vaikka viikonlopun iltapalaksi.
Teitkö sinä kouluaikoina teeleipiä? Nämä helpot leipäset valmistuvat käden käänteessä kaapista löytyvistä ainesosista.
Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista nopeita leipäsiä vaikka iltapalaksi!
Teeleivät
4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa
Tee näin:
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.
VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.
3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.
4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.
5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.
6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia.
Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.
Katso myös: Videolla ohje klassikkokastikkeeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"