Moni muistaa varmasti koulun kotitaloustunneilta klassisten teeleipien reseptin. Leivo retroherkkua vaikka viikonlopun iltapalaksi.
Teitkö sinä kouluaikoina teeleipiä? Nämä helpot leipäset valmistuvat käden käänteessä kaapista löytyvistä ainesosista.
Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista nopeita leipäsiä vaikka iltapalaksi!
Teeleivät
4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa
Tee näin:
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.
VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.
3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.
4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.
5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.
6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia.
Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.
Katso myös: Videolla ohje klassikkokastikkeeseen
0:51