Oletko hoksannut? Piparkakkumaustetta voi hyödyntää nerokkaalla tavalla
Itse tehty piparkakkusiirappi tuo herkullisen joulun maun juomiin ja muihin herkkuihin.
Oletko allekirjoittaneen tavoin täysin hämilläsi siitä, mitä tekisit kaapistasi löytyvällä piparkakkumausteella? Mausteesta voi toki tehdä itse piparitaikinaa, jos jaksaa nähdä vaivaa.
Piparkakkumausteen käyttöongelmaan suosittelemme kuitenkin ratkaisuksi myös itse tehtyä piparkakkusiirappia!
Siirappi valmistuu todella helposti ja sitä voi käyttää monipuolisesti esimerkiksi kahvissa, drinkeissä sekä leivonnassa.
Katso yllä olevalta videolta, miten siirappi valmistetaan.
Näin hyödynnät piparkakkusiirappia
Siirappi sopii mainiosti maustamaan esimerkiksi latte-juomia. Mittaa mukin pohjalle 1–2 teelusikallista makusiirappia, annos espressoa tai hyvin vahvaa kahvia ja lusikoi päälle vaahdotettua maitoa.
Koristele kahviannos esimerkiksi murustetulla piparilla.
Jos haluat piparkakun makua muuhunkin leivontaan kuin perinteisiin pipareihin, siirappi toimii loistavasti. Käytä sitä samaan tapaan kuin piparkakkumaustetta, mutta muista, että siirappi on jo valmiiksi hyvin makeaa, joten reseptistä voi vähentää sokerin määrää muutoin.
Kokeile sujauttaa siirappia esimerkiksi muffini- tai lettutaikinaan!
Makusiirapit sopivat täydellisesti myös drinkkeihin ja piparkakkusiirapista voikin kehitellä jotain esimerkiksi alkumaljaksi joulujuhliin.
Piparkakku-martini
4 cl vodkaa
3 cl kuohukermaa
1–2 cl piparkakkusiirappia
1. Täytä juomaravistin jäillä ja mittaa perään ainekset. Sekoita noin 10–15 sekunnin ajan.
2. Siivilöi juoma lasiin.
Testaa myös: Piparikierrepullat ja joulukorvapuustit
Testaa myös: Koko Suomi leipoo: Jouluisat suklaamuffinssit
Katso myös: Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku