Koko Suomi leipoo: Jouluisat suklaamuffinssit

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JOULUJAKSO_BEAUTYSHOTS_TAIDONNAYTE_SAANA_PELTOLA-1_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Muffinssit

  • 4 luomumunaa
  • 1-2 dl tattari- tai kaurajauhoja
  • 1 dl raakaruokosokeria
  • n. 200 g luomuvoita
  • n. 200 g 70 - 95% tummaa, laadukasta, hyvän makuista suklaata

Koristeluun

  • Luomu kuohukermaa
  • Maustamatonta tuorejuustoa
  • Appelsiinituorejuustoa
  • Mansikoita
  • Värikästä strösseliä
  • Appelsiini (ehkä?)
  • Piparkakkuja
  • Kanelia
  • 70 - 95 % tummaa suklaata muffinssien päälle raastamista varten
  • Valkosuklaata

Valmistusohje

MUFFINSSIT: Vaahdota voi ja sokeri. Sulata suklaa ja voi (> jäähdytä). Sekoita munasokerivaahtoon sulatettu suklaa-voi ja jauhot. Kaada muffinssivuokaan ja heitä uuniin.

KORISTELU:  Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto (tehdään ainakin kaksi eri kuorrutetta muffinsseihin). Mausta murskatuilla piparkakuilla, kanelillaja appelsiinillä. Viimeistele muffinssit suklaarouheella, piparkakku muruilla, st ja piparkakuilla.


Parhaat ruokaohjelmat