Ethän heitä banaaninkuoria roskiin? Liisa vinkkaa yllättävän käyttötavan
Banaaninkuorista voi valmistaa todella helposti monikäyttöistä siirappia.
Kun olet syönyt banaanin, mitä teet hedelmän kuorille?
Ainakin useimmat meistä nakkaavat banaanin, kuten muidenkin hedelmien kuoret biojätteeseen – mitäpä muutakaan niillä enää tekisi?
Bar Bardemin pääbaarimestari Liisa Lindroos vinkkaa kuitenkin tekemään toisin. Banaanin, omenan, appelsiinin ja esimerkiksi päärynän kuorista voi nimittäin todella helposti uuttaa siirappia. Tarvitset ainoastaan hedelmän kuoria ja sokeria, eikä valmistus vaadi edes keittelyä, sillä siirappi valmistuu kuin itsekseen jääkaapissa.
Tätä siirappia voi hyödyntää esimerkiksi drinkkien valmistamisessa, leivonnassa, tai maustaa siirapilla vaikkapa iltapäiväkahvinsa.
Hedelmän hyödyntäminen kokonaan ei ole pelkästään ekologista vaan myös taloudellisesti järkevää.
Katso yllä olevalta videolta, miten helposti siirappi valmistuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku