Banaaninkuorista voi valmistaa todella helposti monikäyttöistä siirappia.
Kun olet syönyt banaanin, mitä teet hedelmän kuorille?
Ainakin useimmat meistä nakkaavat banaanin, kuten muidenkin hedelmien kuoret biojätteeseen – mitäpä muutakaan niillä enää tekisi?
Bar Bardemin pääbaarimestari Liisa Lindroos vinkkaa kuitenkin tekemään toisin. Banaanin, omenan, appelsiinin ja esimerkiksi päärynän kuorista voi nimittäin todella helposti uuttaa siirappia. Tarvitset ainoastaan hedelmän kuoria ja sokeria, eikä valmistus vaadi edes keittelyä, sillä siirappi valmistuu kuin itsekseen jääkaapissa.
Tätä siirappia voi hyödyntää esimerkiksi drinkkien valmistamisessa, leivonnassa, tai maustaa siirapilla vaikkapa iltapäiväkahvinsa.
Hedelmän hyödyntäminen kokonaan ei ole pelkästään ekologista vaan myös taloudellisesti järkevää.
Katso yllä olevalta videolta, miten helposti siirappi valmistuu.