Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko jo kokeillut? Tämä on ehdottomasti käytännöllisin tapa pakastaa mansikat

Shutterstock
Julkaistu 16.07.2015 06:57
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni pakastaa mansikat paloina tai kokonaisina, mutta on olemassa myös käytännöllisempiä tapoja. Tätä uutta tapaa kannattaa ehdottomasti kokeilla! 

Lukijamme Tanja vinkkasi Makuja.fi-sivustolla uudenlaisesta, mutta erittäin käytännöllisestä tavasta pakastaa mansikat. Mansikoiden raastaminen on lukijan kokemuksien mukaan ehdottomasti paras pakastusmuoto.

Raasta oman tarpeen mukaan

Mansikkaraasteeseen voi käyttää jo hieman ylikypsät marjat, mutta raaste onnistuu hyvin myös kiinteistä marjoista. Kun valmistat raasteen kiinteistä marjoista, pystyt vaikuttamaan paremmin raastekokoon. Isommalla terällä mansikoista saadaan selkeitä suikaleita, pienemmällä terällä tiiviimpää ja hillomaisempaa raastetta.

Mansikkaraaste kannattaa pakastaa pakastepussissa tai rasiassa. Lisäämällä hieman sokeria raasteen joukkoon ennen pakastusta, mansikan maku pysyy parempana. Kannattaa huomioida, että sokeri lisää nesteen määrää, joten sitä ei kannata lisätä liikaa. Raasteen voi pakastaa tarpeen tullen myös ilman sokeria.

Todella monikäyttöinen tuote

Pakastettu mansikkaraaste sulaa suuria mansikoita nopeammin, ja sopii todella monipuoliseen käyttöön. Kokeile esimerkiksi kakun täytteeseen tai viimeistelyyn, lettujen väliin tai kääretorttuun.

Smoothien valmistukseen mansikkaraaste on omiaan, sillä jäinen mansikkaraaste sekoittuu kokonaisia mansikoita paremmin juoman joukkoon.

Sokerittomana pakastettua mansikkaraastetta voi käyttää myös salaateissa. Mikä olisikaan piristävämpää kuin tuoreen mansikan maku salaatissa keskellä pimeintä talvea? 

Lisää aiheesta:

Älä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy saattaa yllättääÄlä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy voi yllättääMuista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastimeenPakastimessa viime vuoden marjoja – voiko niitä vielä syödä?Pakastettuja vai tuoreita marjoja leivonnaisiin? Ota nämä asiat huomioonNämä yllättävät ruoat kannattaakin pakastaa – maistuvat paremmalta!
MarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Marjat
  • 6.12.06:45
    Ruoka

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • 24.9.15:50
    Syöpä

    Suomalaisesta marjasta löytyi jälleen uusi terveysvaikutus – apua jopa syöpiin?

  • 19.9.10:29
    Ruoka

    Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissa

  • 18.9.10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 16.8.17:28
    Leivonta

    Marjapiirakka, jota kaikki rakastavat – superhelppo valmistaa!