Nappaa asiantuntijan vinkit mansikoiden pakastamiseen.
Nyt on hyvä hetki säilöä kesän maut talteen. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin, miten mansikoista tehdään helposti hilloa.
Yksi erinomainen tapa säilöä mansikoita on myös niiden pakastaminen. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä mansikoiden pakastamiseen.
Mansikoita voi asiantuntijan mukaan pakastaa monessa eri muodossa.
– Voit pakastaa mansikat kokonaisena, viipaleina tai soseuttaa ne. Jos pakastat marjat kokonaisena, voit laittaa ne rasiaan tai uudelleensuljettavaan pussiin.
Lue myös: Nyt kannattaa hillota
Anun niksi mansikoiden paloitteluun on suorastaan nerokas!
Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikat pakastimeen
Mansikat kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina. Mikäli marjat joutuvat odottamaan, kannattaa ne säilyttää viileässä.
– Pieni sokerilisäys auttaa mansikoiden C-vitamiinipitoisuuden, värin ja maun säilymistä, Anu vinkkaa.
Erityisesti yksi asia on syytä muistaa hyvissä ajoin ennen kuin mansikat laittaa pakastimeen.
– Muista laittaa pakastin pakastuskytkennälle ennen pakastuksen aloittamista.