Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastimeen

Vinkit mansikoiden pakastamiseen ja mansikkaherkkuun 7:28 Vinkit mansikoiden pakastamiseen ja mansikkaherkkuun
KATSO VIDEO: Videolla Anun vinkit mansikoiden pakastukseen sekä kesäiseen mansikkaherkkuun.

Nappaa asiantuntijan vinkit mansikoiden pakastamiseen.

Nyt on hyvä hetki säilöä kesän maut talteen. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin, miten mansikoista tehdään helposti hilloa.

Yksi erinomainen tapa säilöä mansikoita on myös niiden pakastaminen. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä mansikoiden pakastamiseen. 

Mansikoita voi asiantuntijan mukaan pakastaa monessa eri muodossa.

– Voit pakastaa mansikat kokonaisena, viipaleina tai soseuttaa ne. Jos pakastat marjat kokonaisena, voit laittaa ne rasiaan tai uudelleensuljettavaan pussiin.

Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikat pakastimeen

Mansikat kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina. Mikäli marjat joutuvat odottamaan, kannattaa ne säilyttää viileässä.

– Pieni sokerilisäys auttaa mansikoiden C-vitamiinipitoisuuden, värin ja maun säilymistä, Anu vinkkaa.

Erityisesti yksi asia on syytä muistaa hyvissä ajoin ennen kuin mansikat laittaa pakastimeen.

– Muista laittaa pakastin pakastuskytkennälle ennen pakastuksen aloittamista.

Katso tarkka ohje: Mansikoiden pakastus

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.