Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastimeen
Nappaa asiantuntijan vinkit mansikoiden pakastamiseen.
Nyt on hyvä hetki säilöä kesän maut talteen. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin, miten mansikoista tehdään helposti hilloa.
Yksi erinomainen tapa säilöä mansikoita on myös niiden pakastaminen. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkinsä mansikoiden pakastamiseen.
Mansikoita voi asiantuntijan mukaan pakastaa monessa eri muodossa.
– Voit pakastaa mansikat kokonaisena, viipaleina tai soseuttaa ne. Jos pakastat marjat kokonaisena, voit laittaa ne rasiaan tai uudelleensuljettavaan pussiin.
Lue myös: Nyt kannattaa hillota
Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikat pakastimeen
Mansikat kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina. Mikäli marjat joutuvat odottamaan, kannattaa ne säilyttää viileässä.
– Pieni sokerilisäys auttaa mansikoiden C-vitamiinipitoisuuden, värin ja maun säilymistä, Anu vinkkaa.
Erityisesti yksi asia on syytä muistaa hyvissä ajoin ennen kuin mansikat laittaa pakastimeen.
– Muista laittaa pakastin pakastuskytkennälle ennen pakastuksen aloittamista.
Katso tarkka ohje: Mansikoiden pakastus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa