Kokki Joni Rouvali kertoo, miten grillataan erityisen hyvää lihaa. Yksi parhaista ruhonosista grilliin on lihakokin mukaan naudan entrecôte.
Kun valitset kaupassa sopivaa grillattavaa, on tärkeää kiinnittää huomio grillattavan raaka-aineen ominaisuuksiin. Jos haluat mahdollisimman mehevää lihaa, on rasvalla iso merkitys grillausprosessissa.
– Rasva on kaikista tärkein, eli kuiva liha ei ole se paras liha grilliin, HK:lta kerrotaan.
Sisäfilettäkin voi toki grillata, mutta sen valmistuksessa täytyy olla erityisen tarkka. Rasvaton sisäfilee ylikypsyy nopeasti ja lopputuloksena voi olla rutikuiva lihapala. Mikä sitten olisi paras liha grillattavaksi?
– Entrecôte on ehdottomasti ykkönen, koska siinä on luontaisesti rasvaa sen verran reippaasti. Jos haluaa possua, niin sitten voi ottaa kassleria, HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali vinkkaa.
Kaikki eivät halua syödä lihan mukana olevaa rasvaa. Jos rasvan haluaa syödä, kannattaa muistaa yksi asia ennen kuin entrecôtea lähtee edes grillaamaan.
– Varsinkin, jos lihassa on iso rasvasydän keskellä, niin liha kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan. Näin rasva pehmenee paremmin grillissä, jos sen haluaa syödä lihan kanssa.
Milloin liha kannattaa maustaa? Miten grillataan täydellinen entrecôte? Katso videolta lihakokki Joni Rouvalin vinkit.
Lue myös: Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.