Oletko maistanut? Mansikkakakku, jota suomalaiset palvovat – kesän ehdoton ykkönen
Britakakku on todellinen kesäkakkujen klassikko, jota suomalaiset rakastavat. Marjoja, marenkia, kermaa ja kakkupohjaa yhdistelevä herkku on vastustamaton juhlapöydän kuningatar.
Britakakku on yksi Suomen suosituimmista kesäkakuista. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja marjat tekevät britakakusta varman hitin. Iki ihanan britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan, mutta klassisin ja monelle rakkain on tietysti perinteinen mansikkabrita.
Katso myös: Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tästä on kyse.
Britakakku tunnetaan myös muilla nimillä
Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla varmaa tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä: Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta.
Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan meidän britamme taustalla. Legendan mukaan suomenruotsalaisessa kartanossa keittäjätär nimeltä Brita ryhtyi valmistamaan kyseistä kakkua. Brita antoi nimensä kakulle, koska Pinocchion tarina oli hänen mielestään liian surullinen.
Jos et vielä ole testannut britakakkua, nyt on korkea aika! Sen valmistaminen on yllättävän helppoa ja lopputulos palkitsee.
Nappaa ohje: Britakakku – kesän paras kakku
Katso myös videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"